reklama 11A

VI. Mistrovství ČR jízdy v dámském sedle

Již šestý ročník soutěžního klání určeného pro jezdkyně v dámském sedle se uskuteční 6. – 7. července 2012 v areálu Zemského hřebčince v Písku. ZH Písek disponuje plně vybaveným areálem včetně kryté haly,...
21.06.2012 09:37  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 

...kterou pořadatelé loni, díky nepřízni počasí, velmi ocenily. I to byl důvod, proč se letos organizační tým rozhodl pro stejnou lokaci. Dvoudenní soutěže se netradičně odehrají v pátek a sobotu. „Využily jsme státních svátků tak, aby dámy mohly v klidu přijetve čtvrtek a po soutěžích měly ještě den volna,“ uvedla Lucie Krahulcová Hřebejková.
 
 
 
Ve sboru rozhodčích zasednou tři dámy: Radka Líkařová jako hlavní rozhodčí, dále pak Helena Neklová a Monika Krausová. Pro soutěž elegance a pas-de-deux je doplní polský rozhodčí Marek Gajewski. Laickou porotu pro soutěž elegance a pas-de-deux budou tvořit zástupci sponzorů a diváků.
 
Soutěže
Letošní ročník nebude ochuzen o tradiční soutěže MČR v drezuře a parkuru. Divácky velmi oblíbená soutěž elegance proběhne v klasickém duchu, tedy ve formě přehlídky velkolepých kostýmů. Další již tradiční soutěží je jízda zručnosti, určená i pro začínající jezdkyně v DS. Své místo v programu si také zajistila „šampaňská“ výzva, která vyžaduje naprosto přesnou souhru jezdkyně a koně. 50 cm vysoký dvojskok musí dvojice překonat se sklenkou obsahující pěnivý mok s co nejmenší ztrátou obsahu. Pokud se na startu sejde dostatek účastnic, budeme pokračovat v klasickém skákání MINI – MAXI. Podaří se překonat stávající rekord 145 cm z roku 2008, který drží Lucie Krahulcova Hřebejková?
 
Novinkou v letošním programu je soutěž pas-de-deux. Jedná se o volnou drezurní úlohu na hudbu bez předepsaných prvků otevřenou dámským i smíšeným dvojicím, z nichž alespoň jedna jezdkyně musí mít dámské sedlo. Záleží čistě na dvojici, zda zařadí těžší cviky, či se soustředí pouze na souhru koní, zda zvolí klasický závodní úbor či dobový kostým
 
Značná část programu bude samozřejmě věnována dětem. Soutěž elegance a jízda zručnosti bude mít, stejně jako minulý rok, pony verzi. Nejmenší děti je mohou absolvovat s vodičem, odrostlejší bez. Kurz jízdy zručnosti není obtížný a jízda elegance otevírá dveře kreativitě šikovných maminek. Čímpak překvapí letos malé princezny a princové? Krásné věcné ceny pro všechny zúčastněné děti věnoval již tradičně Club Penny Girl.
 
Na závěr VI. MČR DS bude opět vyhlášena Dáma roku 2012. Tedy dáma, jež bude během dvoudenního klání nejúspěšnější.
 
V současné době je předběžně přihlášeno 19 koní. Přihlášena je i dáma z Polska, takže MČR bude letos opět mezinárodní.  Začátky soutěží jsou plánované na 10 hod. 
 
Více informací na www.mcrds.webnode.cz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE