reklama 11A

V Lošticích byl Zlatý Lubomír Vrtek s Diránem

Hlavní soutěž kvalifikace seriálu Zlatá podkova 5plus2 v Lošticích vyhrál devítiletý valach Diráno 1 z Jezdeckého klubu při SOUz Horní Heřmanice v sedle se svým trenérem Lubomírem Vrtkem. Přinášíme podrobnosti...
23.06.2013 23:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Lubomír Vrtek. Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Pozdější vítězové se dostali do čela Zlaté podkovy - Ceny firmy ZLKL Loštice -  hned po páteční drezúře a na překážkách v terénu i na parkuruneudělali žádnou chybu. Sedminásobná šampiónka Zlaté podkovy Radka Dvořáková (Damon 2, JK Cavalier Rynárec) se musela spokojit s druhým místem a její chyba v nedělní skokové zkoušce tentokrát nic nerozhodla.
 
Lubomír Vrtek humpolecké finále seriálu zatím nevyhrál, zato připravil dva Zlaté koně Zlaté podkovy - Davose 1 a Dallase 1. Vítěz z Loštic, Diráno 1, je samozřejmě jejich příbuzný a pochází stejně jako oba jmenovaní z chovu v Horních Heřmanicích. Slávu rodiny Vrtkových v Lošticích zvětšil trenérův syn Antonín, který byl nejlepší v Bronzové podkově (kůň Beauty/Černý, opět JK při SOUz Horní Heřmanice).
 

Nestárnoucí Tiksi

Mistr ČR ve všestrannosti z roku 2012 Robert Pokorný se nakonec mohl smát (i přes jedno shození na parkuru) ve Stříbrné podkově (Boline, JK NH Car). Soutěž nadějí pro sebe rozhodl Petr Krejsa s Lenny - K (JK Farma pod Lípou). Na rozdíl od něj nemusela Eliška Vítková ze Stáje Cáb (Midnight Star Prynn) v soutěži pro pony s nikým bojovat - v cíli totiž byla klasifikována jako jediná. A to nejlepší na konec: Nejtěžší záležitost loštického víkendu, Cena firmy Rianon Jerman (CNC**) zůstala „doma“ zásluhou klisny Tiksi. Jejím partnerem nemohl být nikdo jiný než Radko Heidenreich - jezdec, který ji v Humpolci dovedl k titulu Zlatý kůň Zlaté podkovy 2009.
 
Připravil Jiří Křepelka



reklama 13D

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE