reklama 11B

Úspěšný start sezony Zuzky Zelinkové ve Valencii

V letošní sezoně jsou pro naši reprezentantku Zuzanu Zelinkovou cílem Světové jezdecké hry v Normandii a tomu přizpůsobila, společně s majiteli svých koní, svůj závodní program. Čerstvě má za sebou Mediterranean Equestrian Tour 2014...
04.03.2014 00:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Zuzana Zelinková. Foto archiv jezdkyně
 
 
Po CSN Ebreichsdorf, kde se podařilo s klisnou Calippa T obsadit druhé místo v GP, se vypravila se sedmi koňmi a svou tréninkovou svěřenkyní do španělského letoviska Oliva Nova, kde se v termínu 11. 2. – 2. 3. konala druhá část Mediterranean Equestrian Tour na úrovni CSI2* první dva týdny a třetí týden pak CSI3*. 
 
Během druhého týdne přiletěl Zuzanu Zelinkovou podpořit známý a úspěšný německý trenér Tjark Nagel, se kterým od loňského roku intenzivně spolupracuje a dva týdny s týmem prožila také majitelka většiny Zuzčiných koní, paní Olga Plachá. Ta je zakladatelkou týmu Jumping Team For Pleasure, v jehož barvách Zuzka od letoška jezdí a jehož logo vám představujeme
 
Také bychom vás rádi informovali o nové facebookové fanouškovské stránce „Zuzana Zelinková“ (sportovec), kde vám přinášíme čerstvé informace ze života týmu, aktuální výsledky, fotografie či videa. Zuzka většinu roku závodí v zahraničí, a tak bychom vás chtěli více informovat o novinkách z týmu a výsledcích této vynikající jezdkyně, než tomu bylo dosud.
 
Pokud jste sledovali Zuzčinu facebookovou stránku, již znáte nejdůležitější výsledky z účasti na MET 2014. A jestli ne, tady je krátká rekapitulace. Tato tří týdenní tour je velice náročná, včetně cesty, a tak celý tým pojal především jako trénink a zkušenost. Jediný ostřílený matador je Ninja, pro ostatní koně to bylo něco zcela nového a pro jezdkyni a trenéra to byla příležitost vyzkoušet, kdy je který kůň v nejlepší formě a jak mu to nejlépe na závodech vyhovuje
 
Soutěže jsou každý týden rozděleny na dvě části. Od úterý do čtvrtka závodí mladí koně, od pátku do neděle se pak jedou klasické soutěže CSI rozdělené do Bronze, Silver a Gold tour. Zuzka měla mezi mladými koňmi zastoupení v kategorii sedmiletých a to hned třikrát. Nejúspěšnější byla klisna Zilleska (Cassini I,  maj. Hannelore Ulr), která ze šesti startů pouze jedinkrát chybovala a třikrát byla na děleném prvním místě. Druhým sedmiletým byl Cadermus PP (Contact v/d Heffinck, maj. Olga Plachá), který jednou zvítězil a jinak skákal za chybu, maximálně za dvě. Třetím koněm v těchto soutěží pak byl Cor de Diamant (Diamant de Semily, maj. Olga Plachá), který také jednou zvítězil. Je třeba podotknout, že soutěže pro sedmileté koně jsou vysoké 140 cm, což je na začátek sezóny relativně dost náročné. Cadermus ani Diamant nemají mnoho zkušeností, i přesto si oba poradili s náročnými kurzy velice dobře.
 
Ve velkých soutěžích byla Zuzka přihlášená pouze v nejtěžší Gold Tour, a to s koňmi The Lux Effect (maj. M. Hoffmann), Filicita (For Pleasure, maj. Olga Plachá), Ninja (Ganymed, maj. Ingrid Rajecká) a Caleri II (Calido I, maj. Olga Plachá). 
 
Během tří víkendů se Zuzce dařilo a nasbírala mnoho bezchybných výsledků. The Lux Effect je v týmu relativně nový a tak závodil na úrovni 130 – 135 cm, kde skákal většinou bez chyby a získal jedno osmé a jedno deváté místo. Filicita je letos osmiletá a v Olivě skákala soutěže 135 – 140 cm, kde podávala velmi vyrovnané výkony.  Ovšem nejvíce se Zuzce dařilo na té nejtěžší úrovni, kdy čtyřikrát zaskákala bezchybně v soutěžích započítávaných do Longines Jumping Ranking. Caleri II šel čistě hned první soutěž 145 cm, ve které startoval. Během tří víkendů na něj dvakrát padla volba do Grand Prix (150 cm), tu první dokončil se dvěma chybami a tu poslední bohužel po několika chybách Zuzka vzdala, na Calerikovi se přeci jen projevila únava. Výborně si celé závody vedl nejzkušenější člen týmu Ninja. První soutěž 140 cm sice dokončil se třemi chybami, ale o něm je známo, že se potřebuje trochu rozkoukat. Následně odskákal tři soutěže na výšce 145 cm dohromady s jednou chybou, tedy dvakrát bezchybně (12., resp. 15. místo). 
 
MET 2014 je za námi, nyní čeká tým krátká pauza a 15. 3. odjezd na Toscana Tour do italského Arezza. Sledujte týmový facebook, budeme z Arezza přinášet čerstvé zprávy a fotografie.
 
Připravila Klára Damborská
a



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE