reklama 11B

Únorové CSI Magna Racino v Ebreichsdorfu 2013

Aleš Opatrný a Natálie Roučková závodili ve dnech 14. – 17. února na mezinárodních skokových závodech CSI**v rakouském Magna Racinu. Startovali celkem s pěti koňmi, se Zandirem se Aleš Opatrný postavil i na start Grand Prix, v níž však chybovali…
17.02.2013 21:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

V Magna Racinu startoval i Aleš Opatrný. Ilustrační foto Kateřina Návojová

 

Na start nedělního vyvrcholení na výšce 145 cm nastoupilo 50 dvojic. Aleš Opatrný se Zandirem bohužel jednou shodil a navíc překročili stanovený čas. Jejich konečný součet 5 trestných bodů stačil na 12. místo. Soutěž však byla opravdu obtížná, o čemž svědčí nejen chyby. Těsný byl i časový limit, který překročilo 19 startujících. Dokončit Grand Prix bez trestných bodů zvládli pouze dva jezdci. Vítězem se po rozeskakování stal polský jezdec Lukasz Koza s koněm El Camp. 
 
V časovém limitu nedojel Aleš Opatrný ani v nedělním finále soutěže pro mladé koně. S letos sedmiletým Obora´s Golden Sun na překážkách nechyboval, avšak jeden trestný bod za překročení času jim zavřel cestu do rozeskakování.  Nakonec skončili jedenáctí
 
S koněm Falco Union již český reprezentant nezaváhal a ve finále Silver Tour (135 cm) dokončil základní kolo bezchybně a v čase. Z 66 startujících se to podařilo sedmnácti. Aleš Opatrný se svým koňským svěřencem zopakoval bezchybnou jízdu i v rozeskakování a s dosaženým časem o 3 vteřiny pomalejším než vítěz skončil sedmý. To byl zároveň nejlepší český výsledek na těchto rakouských závodech. 
 
Natálie Roučková závodila s koňmi Ahorn-T a Cortéz. S oběma se představila v sobotním finále Bronze Tour (125 cm) a s každým jednou chybovala.  S Cortézem jezdkyně startovala výhradně v Bronze Tour (120 – 125 cm), s Ahornem-T jela ve čtvrtek i v pátek soutěž na výšce 130 cm (Silver Tour). Při prvním startu s Ahornem-T dokončila Natálie Roučková první i druhou fázi bezchybně, avšak ve velmi početném startovním poli čítajícím téměř 100 dvojic stačil jejich čas na 29. pozici. 
 
Výsledky naleznete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE