reklama 11D

Světovou všestrannost postihl další tragický pád

Mezinárodní jezdecká federace FEI vydala oficiální prohlášení k tragickému pádu zkušeného francouzského jezdce všestrannosti Maxima Debosta. Došlo k němu v sobotu 23. září v terénní zkoušce CCI1* v Chateaubriant…
24.09.2017 10:11  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

V sobotu 23. září došlo během crossu při CCI1* v Chateaubriant (FRA) k tragickému pádu. Jezdec Maxime Debost spadl i s koněm na překážce číslo 11, a přestože u něj byla lékařská pomoc prakticky okamžitě, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Kůň Qurt de Montplaisir vyvázl z pádu nezraněn.
 
Další program terénních jízd byl zrušen. „Je to opravdu obrovská tragédie, vím, že mluvím za celou jezdeckou komunitu, když vyjádřím smutek nad touto strašnou zprávou o Maximovi Debostovi“, řekla generální sekretářka FEI Sabrina Ibáñez. Prohlásila také, že bezpečnost ve všestrannosti je jednou z nejvyšších priorit FEI.
 
Devětadvacetiletý Maxime Debost byl zkušený francouzský reprezentant. Měl za sebou starty na CCI4* v Pau. Závodil za Francii v Pohárech národů CICO3* v Haras du Pin a Boekelu. Na závodišti v Chateaubriant to znal také dobře, v loňském roce tam dokončil se stejným koněm na 3. místě. 
 



Štítky: FEIvšestrannost
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE