reklama 11D

Středoevropská liga Světového poháru zná vítěze

Všechna kvalifikační kola Světového poháru středoevropské ligy byla zakončena ve Varšavě. Nominovaní startující měli zájem potvrdit do 27. března a definitivní přihlášky musí být uzavřené do 6. dubna. Finále se uskuteční o týden později v Las Vegas…
28.03.2015 23:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ve Varšavě nechyběl ani Aleš Opatrný, nakonec skončil těsně za postupovou trojkou. Foto Kateřina Návojová

První místo ve středoevropské lize po Varšavě zaujal Kristaps NeretnieksLotyšska. Finále středoevropské ligy se zúčastnilo 17 jezdců z 8 zemí (Bělorusko, Česká republika, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Polsko, Rusko a Turecko). Středoevropská liga byla rozdělena do dvou subdivizíjižní a severní. Severní měla celkem 11 kol, jižní čtyři. Do finále se počítalo pět nejlepších výsledků.

posledním kole se bojovalo o 40 bodů. Ze startovního pole 40 dvojic se pouze 4 dvojicím podařilo absolvovat obě kola bez trestných bodů. Nejrychlejšínich byl 25-letý lotyšský jezdec Neretnieks s Casscare. Msciwoj Kiecon (Urbane) a Jaroslaw Skrzyczynski (Crazy Quick) z Polska skončili na třetím a čtvrtém místě.

Celkové umístěnížebříčku vede Neretnieks, Beletskiy a Varna, kteří jsou již na seznamu startujících do finále v Las Vegas. Čtvrté místo patří Aleši Opatrnému, páté Skrzyczynskimu (Polsko), šestý je Michal Kazmierczak (Polsko) a sedmý Demirsoy (Turecko).

Neretnieks se účastnil již fináleroce 2013 v Gothenburgu a loňského fináleLyonu. S Conte Bellini se taktéž účastnil Alltech FEI Světových jezdeckých her v Normandiiroce 2014.

 

Zdroj: www.fei.org




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE