reklama 11C

Součástí vozatajského šampionátu budou i křtiny

Letošní MČR spřežení se koná ve dnech 15. - 17. září v Pardubicích. Během něj proběhne křest knihy o jednom z našich nejúspěšnějších vozatajů Jiřím Kocmanovi. Podrobné informace vám přinášíme v tiskové zprávě, kterou najdete níže...
13.09.2017 13:37  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Vozatajství patří v České republice k tradičním sportům a naše země se může pochlubit celou řadou úspěšných „mistrů opratí“. A právě takový název nese i kniha o šestinásobném účastníkovi mistrovství světa a muži, který večeřel s anglickou královnou – Jiřím Kocmanovi. 
 
Kniha „Jiří Kocman – mistr opratí“ bude pokřtěna v rámci Mistrovství České republiky spřežení konaném na pardubickém závodišti. Slavnostní okamžik je naplánován na sobotní podvečer (16. září), knihu potom její autor představí i v Kladrubech na Labem, v Chlumci nad Cidlinou i na veletrhu knih na pardubickém zámku. Autorem knihy je Petr Fiala, patrony se stanou Tereza Munzarová, František Machek a Václav Marek. 
 
Jiří Kocman se narodil v roce 1936 v Praze ve strahovském klášteře do rodiny kočích. Jeho otec byl osobním kočím arcibiskupa Berana a děda kočím strahovského opata. Ještě před úspěchy ve vozatajství byl Jiří Kocman dostihovým jezdcem, startoval i ve Velké pardubické. Později začal jezdit se čtyřspřežím, je několikanásobným mistrem republiky a devítinásobným účastníkem mistrovství světa. Účastnil se také soutěže v britském Windsoru, kde ho přijala královna Alžběta II. Jiří Kocman se pohyboval také ve filmu – například vedl dvacetispřeží v pohádce Bajaja. Syn Martin je sedlářem a Luboš dlouholetým rozhodčím soutěží spřežení. Známé je také jméno Kocmanova vnuka Jakuba, který je dostihovým jezdcem. 
 
Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE