reklama 11D

Skokový Kreuth s mnoha úspěchy

Na národní závody CSN se do německého Kreuthu vydalo několik českých reprezentantů. Skokové závody se konaly ve dnech 8. – 13. února, pro Čechy však závody končily nedělí 10. 2. Hned od prvních soutěží sbírali v Kreuthu jeden úspěch za druhým...
12.02.2013 07:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Kateřina Kučerová s Timpex Ábrandem získala na prvních společných závodech stylovou známku 8. Foto Tomáš Kučera

Většinu pěkných umístění dosáhli čeští jezdci v soutěžích na styl. Nejvyšší známku 8 si zasloužila Kateřina Kučerová se svým novým koněm Timpex Ábrand, s nímž byla na prvních závodech. Tento výkon stačil na druhou příčku (95 cm). Stejně vysokou známku za styl obdržela i druhá mladší účastnice Michala Rodová. S valachem Colmetta obsadila na parkuru 115 cm čtvrté místo.  Jezdkyně závodila v Kreuthu nejen s Colmettem, s nímž byla ještě v pátek třetí.  Dařilo se i v sedle Aureny (4. místo) a v soutěžích na čas získala druhé místo s Cordésem Z. 

Kateřina Kučerová přidala i šesté místo z páteční soutěže 105 cm, kde sedlala ponyho Mino. V sobotu si polepšili a dokončili na třetí pozici „Na závodech panovala již od čtvrtka, kdy byla od 15 do 19 hodin otevřená hala k tréninku, velice přátelská atmosféra. Byl zde dobrý povrch, pěkná stáj, milý personál a kvalitně postavené parkury. Celkově mě, rodiče i trenéra závody moc potěšily a v sezoně se sem určitě ještě podíváme. Jela jsem zde svoji první soutěž 120 cm, v které jsem s Chesapeake Chas dokončila bezchybně a s Timpex Ábrandem chybovalana posledním skoku. Toho mám však pouze 2 týdny, takže jsem s výsledky všech třech koních, které jsem zde měla, spokojená,“ zhodnotila Kateřina Kučerová.  

O něco nižší hodnocení, ale zato první místo vybojoval hned v první soutěži závodů Milan Pěchouček s koněm D´Artagnan. V soutěži pro 4 – 6leté koně (95 cm) obdrželi známku 7,7. Dekorování po dojetí bylo téměř české, neboť druhý skončil ex-aequo Martin Štorkán s koněm Celoma a Jan Zahoř s Dancerem (7,6 bodu), čtvrté opět dělené místo získal Ondřej Zvára za výkon s Donder 2 (7,5 bodu). Tomu se následující sobotní den podařilo vybojovat na stejné úrovni prvenství. S koněm Tual Blue byl ohodnocen nejvyšší známkou 7,8. Čtvrtý nejlepší výsledek zaznamenal Martin Štorkán a Deister 101.
 
Ani nedělní díl soutěže pro mladé koně nebyl bez českého úspěchu. Pro pěkné místo si dojel Milan Pěchouček s D´Artagnanem a se známkou 7,3 skončili třetíKompletní výsledky ze závodů naleznete ZDE. Na stránky pořadatele se dostanete TUDY.



reklama 13B

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE