reklama 11A

Skok ve volnosti čtyřletých klisen

Celkem sedm kvalifikačních kol a posléze finále koncem března proběhne v letošním ročníku skoku ve volnosti čtyřletých klisen 2015. Jedinou únorovou zastávkou je Brno, které začne 25. února. Z každé kvalifikace postupují tři nejlepší do finále...
18.02.2015 22:05  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto Kateřina Návojová

Soutěž je určena pro klisny v tomto roce čtyřleté, které jsou zapsané v plemenné knize českého teplokrevníka (ČT), a to v plemenné či hlavní plemenné knize s "Osvědčením o původu" vydaným SCHČT (růžové). Soutěž se netýká koní přihlášených k PK ČT z cizích PK. V rámci jednotlivých kol se mohou prezentovat také stejně staří hřebci a valaši plemene český teplokrevník. Maximálně se za den může předvést 20 koní, z čehož mají klisny přednost. Naopak minimálně se soutěže musí účastnit 5 klisen, aby se dala počítat za kvalifikaci.

U klisen se posuzuje mechanika pohybu na ruce a skok ve volnosti a výškách 110 – 130 centimetrů. Každá klisna nárok maximálně na jednu opravuodpočtem dvou bodů. Třetí neposlušnost celkově vylučuje. Tříčlennou komisi určí garant kola. Hodnotí se v rozsahu 1-10 bodů včetně půlbodových známek.

Rozpis jednotlivých kvalifikačních kol a posléze výsledkyjednotlivých kvalifikací naleznete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE