reklama 11B

Šest let v roli ošetřovatelky koní Aleše Opatrného

Dobrý ošetřovatel koní je pro vrcholového jezdce nesmírně důležitý. Ošetřovatelkou nejlepšího českého jezdce byla šest let Johana Černá. Nyní se rozhodla v pracovním tempu zvolnit a odejít. O své dojmy se s námi podělila v rozhovoru...
14.12.2016 10:43  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Při jaké příležitosti jste se dostala k Aleši Opatrnému coby ošetřovatelka jeho koní
 
Dlouho jsem pomáhala jeho partnerce Natálce Roučkové. Když se přestěhovala do Hořovic, šla jsem s a potom, co otěhotněla jeho ošetřovatelka Lenka, jsem začala pomáhat i s jeho koňmi, i když to při škole bylo trochu náročné.
 
Jak dlouho jste s ním vlastně byla?
 
Skoro 6 let.
 
Co vám cesty na mnoho mezinárodních závodů přinesly?
 
Spoustu známých, samostatnost a schopnost se neztratit v cizí zemi i přesto, že neumí člověk jazyk dokonale. Poznání, že je třeba nebát se komunikovat a nadhled nad tím, že není třeba brát některé věci příliš vážně.
 
Vzpomenete si na nějaké nejlepší momenty
 
Těch je nepočítaně, nerada bych nějaký opomenula. Měla jsem vždy štěstí na skvělé party lidíod začátku v Tarpanupo Radimovice..
 
Kde se vám nejvíce líbilo
 
V Čechách jsou to Hořovice, tam jsme byli jako jedna velká rodina, a dodnes všechny z te doby moc ráda potkávám. A ze zahraničí rozhodně vede Wiener Neustadt, žili jsme tam několik měsíců, a doteď se tam cítím jako doma. Velký zážitek byl i Portugalskokde jsme strávili 10 týdnů a Falsterbo, Dublin….
 
Když se zamyslíte nad tím, u čeho všeho jste byla. Kde byla nejlepší atmosféra
 
Určitě ve Falsterbu byl největší aplaus, jaký jsem kdy zažila. Také v Linzikdyž se podařilo českému týmu vyhrát pohár národů a v Polsku každá Cavaliada tour tam je divácká kulisa úžasná.
 
Které závody, pokud se to tak dá říci, byste ráda prožila znovu? 
 
Tak takových by bylo asi dost.
 
Jaké emoce si odvážíte z posledních závodů? Tedy z CSI4* v Salzburgu. 
 
Radost, dojetí, vděčnost…
 
Co vedlo k vašemu rozhodnutí, jít v životě dál? 
 
Svou práci miluji, ale to tempo jaké jsme měli v posledních letech, se nedá vydržet do důchodu. A ráda bych, aby se naši dočkali i nějakého vnoučátka…
 
Proč zrovna nyní? 
 
Není to žádný spontánní nápad, plánovali jsme to déle než rok. Nejdřív, že skončím po OH, ať už se tam dostaneme nebo ne, a nakonec jsem to protáhla ještě do konce sezóny.
 
Kdo bude u Aleše místo vás?
 
Kateřina Vašáková, a díky tomu se mi odchází jednodušeji, protože od jara, kdy jsme se v Emirátech víc poznali, jsem si nikoho jiného nepřála.
 
Jaké máte plány dál? 
 
Stěhuji se za přítelem Peterem Rajnou na Slovensko. A plánů máme dost, tak uvidíme, jak se bude dařit. Každopádně mezi koňmi zůstanu, protože pár jich Peťo vlastní již teď. A určitě se ráda pojedu na pár závodů podívat, protože odříznout se od tohoto světa nedá.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE