reklama 11C

S Romanem Faltou o prvním ročníku Malého poháru

V roce 2016 se uskutečnil první ročník Malého poháru všestrannosti, který je cílen na začínající jezdce do stupně ZL včetně. O zhodnocení tohoto nového seriálu a jeho další pokračování jsme poprosili Romana Faltu, člena komise všestrannosti…
30.11.2016 10:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Co bylo důvodem vzniku Malého poháru všestrannosti?

První byla myšlenka, že všechny soutěžící potěší, pokud jejich dobré výkony jsou někde zveřejněné, tedy jsou někde „vidět“.  A to na všech úrovních sportu. Mnohokrát jsem viděl soutěžní zápal a nadšení při Amateur tour v rámci ČSP, a chtěl jsem toto nějakým způsobem aplikovat i pro soutěže všestrannosti na základní úrovni. Zároveň tím zvýšit zájem jezdců o tyto soutěže a pořadatele motivovat k jejich vypisování. Samozřejmě, že v řadě otevřených soutěží všestrannosti se potkávají mladí či začínající jezdci se zkušenými kolegy i reprezentanty, kteří startují třeba s mladými koňmi. A právě tento žebříček Malý pohár všestrannosti (MP) je otevřen jen určité skupině jezdců základní úrovně.

 

Můžete čtenářům přiblížit stručně pravidla seriálu, a kde se konala jednotlivá kola?

 Pravidla jsou velmi jednoducháJezdec, který nedokončil soutěž úrovně L, se musí přihlásit ještě před svým prvním bodovaným startem. Někteří v letošním roce zkoušeli i dodatečně, ale opravdu nelze měnit pravidla. V přihlášce je nutné uvést, do které kategorie se hlásí. Jsou dvě - jezdci do 16 let a starší jezdci. Pak již stačí se jen zúčastňovat národních závodůČeské republice. Tím chce zároveň tento projekt podpořit domácí pořadatele, výsledky ze zahraničí a z hobby soutěží se do tohoto žebříčku nezapočítávají. Zpracovatel používá k započtení bodů výsledky zanesené do kariér jezdců a koní na webu ČJF a průběžně zisk bodů zveřejňuje.

 

Jak je komise všestrannosti spokojena s průběhem jednotlivých kol a účastí jezdců?

Na svém posledním jednání komise všestrannosti vyjádřila spokojenost s průběhem tohoto projektu i s účastí jezdců v proběhlém prvním ročníku, kdy se přihlásilo celkem 48 dvojic. Počet startujících v soutěžích ZK, Z a ZL  byl při všech závodech velmi potěšující. Navíc výsledky v kategorii do 16 let mohou posloužit jako jakýsi základní monitoring nováčků v této věkové kategorii. Komise také vyjádřila své poděkování za velkorysou podporu tohoto žebříčku firmě Kamír a Co spol. s r.o. Je ovšem potřeba do dalších ročníků zapojit více jednotlivé pořadatele a zlepšit propagaci celého projektu. K čemu nám doufám dopomůže i spolupráce s vámi.

 

Kdy a kde budou výsledky seriálu vyhlášeny a na jaké ceny se mohou úspěšní jezdci těšit?

Konečný přehled těch, co v průběhu sezony bodovali, je již možno nalézt na stránkách ČJF, disciplína všestrannost. Vyhlášení vítězů a umístěných do 10. místa v obou kategoriích pak proběhne při slavnostním Galavečeru disciplíny všestrannost a spřežení. Prvních deset v každé kategorii obdrží poukázky na odběr zboží od firmy  Kamír a Co spol. s r.o. v celkové hodnotě 25 000 Kč, tedy celkem 50 000 Kč. Plus navíc finanční odměna 10 000 Kč pro nejaktivnějšího jezdce, který nasbíral nejvíce bodovaných výsledků v průběhu sezony.

 

Lze očekávat organizaci seriálu i v příštím roce? Počítáte s nějakými novinkami pro další ročník?

V projektu chceme určitě pokračovat i nadále. Vše musíme také zhodnotit společně se sponzorem celého projektu. Změny pokud budou, tak jen minimální, hlavně směrem k pořadatelům závodů, které bychom do celého projektu chtěli více zapojit. Hlavně s ohledem na propagaci tohoto žebříčku.

 

Už víte, kde se jednotlivá kola budou v roce 2017 konat?

Já věřím, že po dohodě s pořadateli národních závodů ve všestrannosti to bude při všech vypsaných závodech v sezoně 2017. Závěrem chci ještě jednou upozornit jezdce, kteří se chtějí do žebříčku zapojit, že je nutno se přihlásit ještě před prvním startem, který má být započten. Pravidla žebříčku pro příští rok budou uveřejněna do konce března 2017. Všem přihlášeným přeji již nyní mnoho dobrých výsledků a započtených bodů.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }