reklama 11B

Rolex IRJC Top 10 Final 2013 a GP ve Stockholmu

Ve Stockholmu se konaly nejen Světové poháry v drezuře a ve spřežení, ale také finále prestižní skokové soutěže Rolex IRJC Top 10 Final a samozřejmě nemohla chybět ani tradiční parkurová Velká cena Stockholmu. A kterým skokanům se dařilo nejvíce?...
01.12.2013 23:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Cena pro vítěze Rolex IRJC Top 10 Final 2013. Foto archiv pořadatele
 
Při sobotní soutěži určené Top 10 jezdcům se podařilo dvěma z nich dokončit první i druhé kolo bez penalizace. Rozhodoval tak čas druhého kola, který měl o 2 desetiny sekundy (37,30 sec.) lepší Daniel Deußer s koněm Evita van de Veldbalie reprezentující Německo. Tím druhým umístěným byl Francouz Patrice Delaveau v sedle Lacrimoso HDC
 
Chyby z úvodní části musel hodně litovat Ben Maher s Tripple X III z Velké Británie. Ten totiž v absolutním finále dokončil nejen bez chyby, ale i v nejlepším čase. Stejný výsledek na počty trestných bodů předvedl další německý jezdec na startu – Ludger Beerbaum na Chamanovi. 
 
Na závěrečném parkuru si nepřipsali žádné trestné body ani Roger Yves Bost (FRA) a Marcus Ehning (GER). Oba však byli zatíženi dvěma chybami na úvodním kurzu. Zbývající příčky obsadili Kevin Staut (FRA), Christian Ahlann (GER), Steve Guerdat (SUI) a Gerco Schröder (NED). Posledně jmenovaný nasbíral s Castelino van de Helle v součtu 17 trestných bodů, ale tím si svoji sportovní smůlu vybral.
 
Právě Gerco Schröder (tentokrát na koni Callahan) vyhrál nedělní Grand Prix, kdy jako jediný dokončil obě dvě části soutěže bez jediné penalizace. Nechal za sebou domácí Angelicu Augustsson, Kevina Stauta, Bena Mahera, Christiana Ahlmanna i další povětšinou švédské jezdce. 
 
Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE