reklama 11B

Při SP v Lipsku nebude chybět Zuzana Zelinková

Deváté kolo Světového poháru v parkurovém skákání hostí ve dnech 14. – 17. ledna Lipsko. Spolu s evropskou parkurovou špičkou tam bude závodit také česká reprezentantka Zuzana Zelinková. Jací soupeři na ní čekají, se dočtete v článku.
12.01.2016 13:15  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A

Do Lipska se chystá Zuzana Zelinková s Calerim. Foto: archiv Jezdci.cz
 

Po vánočním belgickém kole se nejlepší jezdci Evropy chystají do Lipska. Ve startovních listinách bude téměř kompletní vítězné družstvo Belgie z finále Poháru národů 2015 – v jejich soupisce je totiž Gregory Wathelet, Judy-Ann Melchior i Olivier Philippaerts.
 
Francii bude reprezentovat Patrice Deleveau, Simon Delestre a Kevin Staut. Z Britů nastoupí Jessica Mendoza či Michael a William Whitakerovi. Nechybí nejlepší španělský jezdec Sergio Alvarez Moya
 
Irská ekipy přijede ve složení Bertram Alle, Denis Lynch, Dermott Lennon a Billy Twomey. Nejlepší Ital Emanuele Gaudiano je taktéž v přihlášce. Diváci uvidí také Casalla ASK, jehož jezdec Rolf-Göran Bengtsson (SWE) ho jako svou jedničku v zimních měsících výrazně šetří.  
 
Pochopitelně nejsilnější ekipu co do počtu, a jednu z nejsilnější co do obsazení, mají domácí zástupci. Na startkách bude vedoucí jezdec Světového poháru západoevropské ligy Christian Ahlmann. Dalšími z mnoha Němců, kteří budou závodit v Lipsku, jsou Ludger Beerbaum, Marcus Ehning nebo Hans-Dieter Dreher. 
 
První parkurová soutěž CSI5*-W startuje ve čtvrtek 14. ledna v podvečer. Ve stejný den odpoledne je na programu soutěž pro mladé koně v rámci CSIYH. Velkým lákadlem bude jistě v sobotu noční bariérové skákání a vrcholem pak bude nedělní Grand Prix. 
 
Zuzana Zelinková nebude jedinou českou zástupkyní v seznamu přihlášek. V nižší kategorii v German Horse Pellets Tour je zapsaný také Vladimír Janča se Sacipontem.
 
Soupisku startujících ve všech kategoriích najdete ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE