reklama 11B

Přehlídka plemenných hřebců HENGSTE 2015

Již od roku 2005 je pro každého chovatele vyvrcholením roku přehlídka hřebců HENGSTE v rámci veletrhu Equitana. HENGSTE je víc než jen obyčejná přehlídka hřebců. Divák má možnost během jednoho večera spatřit ty nejlepší německé plemeníky…
30.01.2015 12:54  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

všechny pohromadě. Poskytuje unikátní příležitost vidět nejlepší hřebce, kteří výrazně ovlivňují vývoj mezinárodního jezdeckého sportu.

Foto archiv pořadatele

Ale HENGSTE není výjimečná přehlídka jen díky výkonům, ale také díky způsobu, jakým jsou hřebci předváděni. K vidění je několik generací hřebců na ruce i pod sedlem, společněneobyčejném a přitom pro koně příjemném prostředí, které umožní hřebcům maximálně předvést své přirozené schopnosti. To nebude výjimkou ani 15. března.

Na Equitaně představí své nejlepší plemeníky, mladé hvězdy a naděje do budoucna nejslavnější a nejprestižnější hřebčíny a chovatelé. Návštěvníci se také mohou těšit na to, že uvidí světového šampiona, i když ten není odchovaný v Německu, ale Dánsku: Sezuana po Zack z Gestüt Peterhof, mistra světa mladých koní v drezuře 2014, vítěze testu hřebců, při kterém byl desetkrát ohodnocen známkou 10 a je nejvíce diskutovaným mladým koněm od chvíle, co získal připouštěcí licenci.

Žádná přehlídka hřebců by nebyla kompletní bez potomků Florestana, Rýnského teplokrevníka, který byl po mnoho let jedním z nejvlivnějších plemeníků. Jedním z jeho nejvýraznějších synů byl Fidemark, který ale bohužel odešel příliš brzy. Alespoň po sobě zanechal potomka a jeho syn Fidertanz se v Essenu představí společně se svým nejúspěšnějším potomkem Franziskusem – hanoveránem, který se ve čtyřech letech stal německým šampionem a v současné chvíli je v rukách Ingrid Klimke.

Další slavná Westfálská linie začíná na E – po Ehrentuschovi. Jeho 22 licentovaných potomků dál úspěšně přenáší jeho geny. V Essenu se představí Estobar NRW, Escolar a Equitaris.  Na své si přijdou i chovatelé poníků. Pod titulkem „Dreimal einmalig“ (Třikrát jedinečně) budou mít diváci možnost vidět FS Champion de Lux po FS Cocky Dundee tak, jak ho nikdy předtím neviděli. Dále se představí i Hesselteich's Golden Dream, což je plemeník který dává za posledních několik let jednoho Bundeschampiona za druhým. Doprovodí ho jeho dva synové, Golden West a Global Player.

Dále se předvede například trakénský plemeník Sir Sansibar. Pochází z hřebčína Gestüt Unter den Birken, odkud se na Equitanu chystají další dvě hvězdy: Herakles, přímý syn Gribaldiho a Zikade. Zikade je klisna po Singolo, která se s Dorothee Schneider překvapivě stala Bundeschampionkou mezi 4letými koňmi. Sir Sansibar je momentálně ustájen v Hengsthaltung Galmbacher v Bavorsku. Doprovodí ho odsud další dva skokany, kteří na Equitanu zamíří rovnou ze Světového poháru: hanoverský hřebec Embassy II po Escudo a Colorit po Coriano.

Drezurní plemeníky bude zastupovat například Belissimo M. Doprovodí ho Benicio a Baccardi.

Seznam předváděných plemeníků samozřejmě není kompletní. Po zkušenostech z minulých ročníků pořadatel všem zájemcům doporučuje, aby si vstupenky na HENGSTE 2015 rezervovali dostatečně včas. Ceny vstupenek jsou od 19 Euro.

Zdroj: www.equitana.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE