reklama 11C

Pozlacený víkend - Panská lícha a Pardubice

Kvalifikace 48. ročníku Zlaté podkovy 5plus2 se stěhují tento víkend 5. – 7. července hned na dvě místa, a to do Brna a Pardubic. V prvním případě půjde o soutěže pod sedlem, ve druhém o závody spřežení...
04.07.2013 21:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Jedním ze startujících v Brně bude i Antonín Vrtek s Davosem. Foto Kateřina Návojová
 
V brněnském areálu Jezdeckého klubu Panská lícha se mělo závoditpřed měsícem, počasí ale bylo proti. Nyní se zde budou konat i dvě kvalifikace pro Mistrovství Evropy ve všestrannosti 2013 (určené juniorům a jezdcům pony), dvě soutěže mezinárodního poháru (Visegrad Cup) a Mistrovství Jihomoravské oblasti České jezdecké federace seniorů a juniorů.
 
Pro postup do finále ZP v Humpolci jsou připraveny: Zlatá podkova (zároveň Visegrad Cup), Stříbrná podkova (současně Mistrovství JMO seniorů), Bronzová podkova (a současně Mistrovství JMO juniorů), Soutěž nadějí a Soutěž pony. Drezurní zkoušky začnou v pátek 5 . 7. (10 hodin), sobotní test (6. 7.) v terénu odstartuje v 9 hodin a nedělní skokové finále (7. 7.) je naplánováno rovněž od 9 hodin.
 
Slavný pardubický dostihový areál bude patřit Zlaté podkově 5plus2 rovněž tři dny, ve stejném termínu jako Panská lícha - tedy od 5. do 7. července. Blízko Taxisova příkopu se utkají o účast v humpoleckém finále a pod záštitou hejtmana Pardubického kraje jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a dvojspřeží pony.
Drezúry se pojedou v pátek od 9 hodin na travnatém kolbišti, stejně jako nedělní parkur (začíná v 11 hodin). Atraktivní maratón naplánovali pořadatelé na sobotu, první vozataj a jeho svěřenci se objeví na trati v 9 hodin.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE