reklama 11C

Pohár národů první divize v Dublinu pro Mexičany

ikonka

V Dublinu se v pátek 10. srpna uskutečnil při mezinárodních skokových závodech CSIO5* Pohár národů. Přestože měli velice blízko k dalšímu triumfu domácí, nakonec vše změnilo druhé kolo. Z vítězství se naopak radovali Mexičani…
11.08.2018 09:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Průběh dvoukolové soutěže Poháru národů pro první divizi byl plný změn. Po prvním kole se na první místo dostal domácí celek. Irové si totiž jako jediní udrželi v prvním kole konto bez trestných bodů. Za nimi byla s jednou chybou Itálie, kterou následovaly tři týmy s osmi trestnými body.

Irům se však v druhém kole nedařilo dle představ. Jejich druhý jezdec Mark McAuley byl vyloučen, a tak bylo jasné, že tři zbylé výsledky se budou počítat. Všichni tři jezdci si nakonec připsali na konto jedno shození, a tak irský tým dokončil dvoukolou soutěž s 12 trestnými body.  

Horší výsledek v druhém kole proti tomu prvnímu předvedlo i italské družstvo, které inkasovalo napodruhé 8 trestných bodů. V součtu tak taktéž dosáhli na 12 trestných bodů. Společně ještě s Francií se tyto tři družstva podělila o druhou pozici.

Jeden tým byl totiž lepší. Po dvou chybách v prvním kole si mexický tým ve složení Eugenio Garza Perez, Fererico Fernandez, Patricio Pasquel a Enrique Gonzalez nepřipsal v druhém kole žádný trestný bod. Součet osmi trestných bodů celkem jim tak zaslouženě vynesl první příčku.

O všem přitom rozhodoval poslední jezdec týmu. Pokud by totiž nedokončil bezchybně, došlo by k rozeskakování o prvenství.  Enrique Gonzalez však dokázal s koněm Chacna podržet svůj tým a nechybovat.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

Foto: Jon Stroud/FEI




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE