reklama 11B

Paradrezurní MČR 2011 okem pořadatele

Mistrovství ČR v paradrezře se tento rok konalo v krásném areálu Equus Kinský v Hradištku u Sadské. Vyvrcholení sezony se zúčastnilo šest jezdců, tj. o dva více než v loňském roce. Je to nárůst malý, ale přece jen… Příspěvek připravila J. Zenklová.
13.10.2011 14:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

A v doprovodném programu jely ještě dvě jezdkyně, jedna s nezařaditelným handicapem, druhá nejezdí ve své klasifikační skupině.  A objevili se další „adepti“, tak budu doufat, že nezmizí a příští rok bude snad zase o pár jezdců víc.
 
Slavnostní vyhlášení MČR v paradrezuře 2011. Foto Josef Malinovský
 
V Hradištku bylo vše bezvadně připravené a přátelské prostředí umocnilo příjemnou atmosféru závodů. Děkujeme tímto manželům Půlpánovým za vlídné přijetí a dokonalý servis. Příjemní byli i rozhodčíLudmila Vítková (hl. rozhodčí), Pavla Loudová a Vladimír Šretr
 
V pátek proběhla veterinární přejímka koní a v sobotu dopoledne se už jelo I. kolo mistrovství. Letošní ročník měl poprvé tři kola – doposud to byly jen dvě.  V prvním kole -„Team testu“zvítězil Jan Rous se Salvádorem - III. sk. (Stáj Honzík), druhá byla Jana Berušková s Narcisem - II. sk. (JK Šerm), třetí Anastasja Vištalová s Robertem - Ib. sk. (Klub Kvítek), čtvrtá Dana Kiliánová s Framem - IV. sk. (JK Krupka), pátá Zuzana Fialová s Laverem- IV. sk. (Stáj Rozárka) a výsledkovou listinu uzavíral nejmladší účastník Lukáš Hnát s Raráškem - Ia. sk. (Stáj Rozárka). Ten si ovšem výrazně polepšil odpoledne ve II. kole - „Individual Championship testu“, kdy si vyměnil pozici s Danou Kiliánovou a posunul se tedy na čtvrtou příčku.  Ostatní jezdci se umístili ve stejném pořadí jako dopoledne, a to jen s velmi těsnými rozdíly.
 
V sobotu večer jsme měli příjemné posezení. Sešli jsme se téměř všichni - jezdci, jejich doprovod a moc nás potěšilo, že mezi nás přišli i všichni tři rozhodčí. Byl to pro nás velmi milý večer a je moc dobře, že se můžeme a dokážeme takto sejít
 
V neděli jeli jezdci třetí a nejzajímavější kolovolné sestavy na hudbu. Tady byla nejlépe ohodnocena Jana Berušková, druhý se umístil Honza Rous, třetí Nasťa Vištalová, čtvrtý Lukáš Hnát, pátá Dana Kiliánová a v tomto kole byla poslední Zuzka Fialová.   
 
Po dekorování závěrečné soutěže proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků MČR. Po součtu všech tří kol se letošním mistrem ČR v paradrezuře stal Jan Rous se Salvádorem, druhá byla Jana Berušková s Narcisem, třetí Anastasja Vištalová a Robert, čtvrtý se umístil Lukáš Hnát s Raráškem,  pátá Dana Kiliánová s Framem a nakonec šestá skončila Zuzana Fialová a Laver. Mistrovské medaile předávala zástupkyně České jezdecké federace Kateřina Říhová
 
V doprovodném programusoutěži pro jezdce, kteří nejezdí ve své klasifikční skupině nebo neklasifikovatelné zvítězila v obou kolech Hanka Roubíčková s Rosselinim (TJ Orion Praha) a druhá byla Helena Kratochvílová (Klub Kvítek) se zapůjčenou RoziíEquus Kinský. A samozřejmě takový byl i celkový výsledek této dvoukolové soutěže.
 
Svými výkony potěšil teprve dvanáctiletý Lukáš Hnát a příjemné jsou i vyrovnané výkony ostatních jezdců.  Třeba se konečně začne blýskat na lepší časy a budeme schopní postavit za ČR i paradrezurní tým na mezinárodní závody. Uvidíme, co nám v tomto směru přinese příští rok.
 
Mistrovství ČR bylo i posledním závodem, kde se daly získat body do Českého paradrezurního poháru. V něm se pro rok 2011 na první příčce umístila Anastasja Vištalová,  Klub Kvítek
 
Gratulujeme mistrovi ČR v paradrezuře Janu Rousovi i všem zúčastněným jezdcům a přejeme mnoho úspěchů v příštím roce
 
Partnerem MČR byla Česká jezdecká federace a ceny do soutěží věnoval Equiservis spol.s r.o. Děkujeme.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE