reklama 11A

Opatrný v SP při CSI Šardžá jen v prvním kole

O další body do olympijského žebříčku bojoval český jezdec Aleš Opatrný v sobotu 15. ledna, když se na CSI3*-W v Šardžá konala soutěž Světového poháru. V něm se představil se svým Acovarem, bohužel na úspěchy z posledních závodů nenavázal...
18.01.2016 14:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Aleš Opatrný a Acovaro měli možnostpřípadě výborného úspěchu, který předvedli nejenrámci předešlých závodů, ale již během prvního závodního dne právě v Šardžá, dohnat tureckého reprezentanta Omera Karaevliho, nebo ho dokonce předehnat. Ten totiž tento týden závodil pouze se svým druhým koněm Cortani, s nímž nefiguruje na čele olympijského žebříčku. Připomeňme si, že body se zde počítají vždy dané dvojici.  

Aleš Opatrný se bohužel tentokrát do druhého kola nepodíval. V rámci první jízdy na parkuru do 160 centimetrů vysokém česká dvojice dvakrát chybovala, což jim uzavřelo cestu dál. Do druhého kola totiž postoupilo 14 nejlepších, což českému jezdci uteklo o pouhé dvě příčky. V konečném pořadí skončil šestnáctý.  Pro vítězství si dojel René Tebbel a Air Chin Z.

Aleš Opatrný si tedy nepřipsal žádný bod navíc, neboť pětibodový zisk nepatří mezi patnáct nejlepších a automaticky se tak škrtá. Během dalšího týdne se účastní Aleš Opatrný dalších závodů, tentokrát však pouzesedle VDL Fakira. Všechny své tři svěřence pak představíDubaji o týden později.

Na stránky pořadatele se můžete podívat ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE