reklama 11A

Ohlédnutí za CPEDI v německém Mannheimu

Ve dnech 5. – 8. května probíhaly v německém Mannheimu prestižní paradrezurní závody CPEDI3*. České republice se podařilo být při tom. Po pravidelném výsledkovém servisu se nyní vracíme k akci s informacemi a fotografiemi od české ekipy…
11.05.2017 10:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 „Celkově patří CPEDI3* Mannheim mezi nejtěžší a nejprestižnější závody v sezóně. Startovní pole je tradičně plné jezdeckých hvězd. V mé skupině se sešli také několikanásobní medailisté z mistrovství světa, Evropy a paralympijských her,“ popsala česká jezdkyně Anastasja Vištalová.

„Na opracovištích bylo velmi rušno, neboť společně opracovávali parkuroví, drezurní i paradrezurní jezdci. Takže to pro nás pro všechny byl křest ohněm a obrovská zkušenost, kterou všichni čeští koně obstojně zvládli. I když místy v úlohách byl vidět neklid,“ doplnila dále česká jezdkyně.

V Mannheimu se České republice podařilo poprvé v historii postavit tým, který měl za cíl splnit kvalifikační podmínku na mistrovství Evropy. Nedělní týmovou soutěž otevírala Kateřina Lesová a Salvator 1, pro které soutěž bohužel po třech omylech skončila. A tím pro celý český tým. Družstvo dále tvořila Kristýna Rudolfová a Bajkonur, pro které to byla mezinárodní premiéra, a samozřejmě Anastasja Vištalová.

Právě Anastasja Vištalová se díky dobrým výsledkům dostala i do pondělní Freestyle. „Podmínkou pro účast byl průměr nad 60 % z obou povinných úloh a zároveň umístění do šesté příčky,“ upřesnila Anastasja Vištalová. „Potěšilo mě hodnocení od holandské a finské rozhodčí, dostala jsem 66,9 % a 67,8 %,“ popisuje jezdkyně. „Od domácí rozhodčí jsem bohužel získala o více jak 4 % nižší hodnocení, což mě v celkovém součtu srazilo výsledek na 65,7 %,“ doplnila.

„Tyto závody byly pro celý tým obrovská motivace a hromada zkušeností do budoucna.“

Výsledky ze závodů naleznete ZDE. Příbuzné články jsou uveřejněny níže. 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE