reklama 11B

Nesvačilo čtyřspřeží v Trojanovicích nejrychlejší

Trojanovice hostily již 3. kolo zimního Jezdeckého poháru – Jump and Drive Winter Tour 2015. V sobotu 14. března se v nejnáročnější kategorii čtyřspřeží nejlépe vypořádal s tratí Jiří Nesvačil starší a se svými koňmi si dojel pro vítězství…
14.03.2015 20:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jiří Nesvačil při své vítězné jízdě v Trojanovicích. Foto Josef Malinovský

 

Dvě nejrychlejší kola předvedl právě Jiří Nesvačil starší a i přesto, že se nevyhnul penalizaci na překážkách za opakované shození míčku, s naprostým přehledem porazil svých šest soupeřů. Bezchybnou jízdu totiž nepředvedl žádný startující v této kategorii, a jak vítěz podotknul, v poměrně malé hale byla připravena technicky náročná trasa. Jiří Nesvačil byl jediným, kdo ji dokázal téměř celou se čtyřkou koní procválat. Před připočtením trestných vteřin za shození míčků se jako jediný dostal oběma jízdami pod 140 vteřin, a celkově dojel obě kola za 302,4 vteřiny. To bylo o celých 17 sekund rychleji než měl druhý Petr Vlašic. Třetí nejlepší výkon podal Josef Hrouda.
 
Petr Vlašic si nejen nenechal ujít jediné kolo letošního seriálu, navíc ve všech se držel mezi nejlepšími. Díky tomu po třech kolech vede průběžné pořadí. Nyní si připsal za druhé místo devět bodů, celkově jich má tedy šestadvacet. Naopak před třetím kolem měl trojanovický vítěz v průběžném pořadí žebříčku pouhý bod z Hradištka a ve Slatiňanech chyběl. Díky výhře ještě oživil teoretickou šanci na celkové vítězství a tedy obhajobu z předešlého ročníku, byť tomu sám nevěří. „Letos celkové vítězství určitě nezopakujeme, ale budeme se poslední závod zajet opět co nejlépe. Už se do Lysé moc těším, protože tam bude jistě opět jedinečná atmosféra,“ uvedl Jiří Nesvačil starší. Vozatajské finále zimního Jezdeckého poháru se koná v Lysé nad Labem již v pátek 20. března a oproti předešlým kolům je zvýhodněno dvojnásobným počtem bodů. A právě větší příděl bodů může zamíchat pořadím, byť případný úspěch Nesvačila staršího závisí i na tom, jak se bude dařit jeho největším soupeřům. Aktuálně druhý Josef Hrouda ztrácí na první příčku pouze dva body, a v kontaktu s nejlepšími jsou i další vozatajové – jako např. Kateřina Sklenská. Ta je jednou ze tří závodníků se ziskem 20 a více bodů v rámci soutěží předcházejících finále.
 
Petr Vlašic si během závodního dne dojel i pro první místo, a to v soutěži dvojspřeží. Tam byl nahlášen hned dvakrát a více se mu vydařila jízda s koňmi Ferda 8 a Filip 11. Jezdec zajel nejlepší první kolo a náskok si v druhém udržel. O vteřinu později se v součtu časů do cíle dostal lídr žebříčku Václav Coufalík. Ten zůstává v jeho čele i po třetí části zimní série. S čerstvě nabytými devíti body odskočil o dalších pár bodů od svých soupeřů. Nyní jich má za dvě druhá místa a jedno vítězství 28 a na Petra Vlašice si drží před finále čtyřbodový náskok. 
 
V jednospřeží si největší bodový příděl zTrojanovic odváží Pavel Drbohlav. Ten se společně s Radanem jako jediný dostal pod 200 vteřin, přičemž i přes chyby na trati zajel v obou kolech nejrychleji. Podobně jako Jiří Nesvačil starší ve své kategorii, i Pavel Drbohlav nenašel v soutěži silného konkurenta a rozdíl mezi první a druhou příčkou činil více jak 18 vteřin. Druhý dokončil Karel Nývlt a Kent 8 před Otou Barešem s Desperadem 3. Na dalších místech již byly rozestupy mezi soutěžícími mnohem menší. Pavel Drbohlav se velmi dobře představil i ve Slatiňanech a díky druhé výhře v letošním seriálu vede žebříček s 28 body na svém kontě. Pět bodů ztrácí na vítěze zatím druhý Ota Bareš, který díky osmibodovému přídělu z Trojanovic jich má nyní 23. 
 
Jak se přihlášeným vozatajům bude dařit při finále v Lysé nad Labem a komu se nakonec podaří ovládnout celý žebříček, zjistí příznivci kočárů již velmi brzy. Zatímco Jezdecký festival začíná ve středu 18. března, soutěže spřežení a zároveň finále zimního Jezdeckého poháru jsou na programu v pátek. Kompletní výsledky z Trojanovic včetně přesných pravidel seriálu naleznete na adrese www.jezdeckypohar.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE