reklama 11A

Nedělní den na CSI3-W Olomouc 2014

Čtvrtým dnem vrcholí v neděli 15. června CSI3-W Olomouc 2014 a EquiTV.cz s Jezdci.cz vám přináší opět aktuální výsledkový servis, živé vysílání, ale také video rozhovory s jezdci i členy organizačního týmu na YouTube kanálu nebo fotogalerie...
15.06.2014 10:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A


ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM!

YOUTUBE KANÁL EQUITV S NEDĚLNÍMI ROZHOVORY A DALŠÍMI VIDEI JE TADY!

SLEDUJTE TAKÉ AKTUÁLNÍ STARTKY A VÝSLEDKY V PŘÍSLUŠNÉM ZÁZNAMU ZÁVODŮ - viz odkaz

WEB POŘADATELE: www.csi-olomouc.cz

 

15. 6. 2014 - Finále Silver Tour

Poslední soutěží mezinárodních závodů J&T Banka CSI3-W Olomouc bylo finále Silver Tour. Ve finále startovalo celkem 37 koní. 
 
Velmi hrozivě vypadal pád Aleše Opatrného s koněm Caramouche, který si na dvojskoku zamotal přední nohu do oxeru. Naštěstí se jezdci ani koni nic nestalo, i když Caramouche chvíli nechtěl vstávat. První jezdec, který dokončil pouze za 1 trestný bod za čas, byl Jiří Hruška s Carethago Z. Do chvíle se žádnému z 19 předchozích jezdců nepodařilo překonat kurz bez trestných bodů. Dalších 11 jezdců opět jezdilo za trestné body až český jezdec Vladimír Tretera s koněm Quentin zajel čistý parkur. Další dvě čisté jízdy předvedli slovenští jezdci Jan Cigan s Queres a Igor Šulek s koněm Raptor. 
 
Vítězem finále se stal Vladimír Tretera s koněm Quentin, druhý skončil Igor Šulek a Raptor a třetí místo obsadil Jan Cigan s Queres.

 

15. 6. 2014 - Grand Prix

V nedělním odpoledni se tribuny olomouckého kolbiště naplnily k prasknutí a vládla zde úžasná atmosféra. Na start GP Diamond Tour nastoupilo 41 jezdců, z toho 10 Čechů. Parkur, který byl podle přísných pravidel FEI schválený jako kvalifikace na Světové hry 2014 v Normandii a ME 2015 v Cáchách, dosahoval všech požadovaných parametrů. Dotace GP byla 40 tisíc EUR. 
 
Jak řekl sám německý stavitel parkurů Olaf Petersen, který po dobu čtyř dnů připravoval kurzy, nerozhoduje pouze výška a šířka skoků, ale především kombinace. Ty v kurzu GP byly dvě – překážka číslo 3A,B a trojskok číslo 8. Dvojskok byl na dva cvalové skoky a trojskok obě vzdálenosti na jeden cvalový, přičemž druhá vzdálenost byla o něco kratší. Dva skoky parkuru musely dosahovat 160 cm, a to byly skoky číslo 10 a zeď číslo 12. Rozhodovala především linie na rovné čáře u tribun, kde byl postavený triplbar a na pět cvalových skoků, kdy museli koně cválat dopředu, následoval trojskok – kolmý skok, oxer a kolmý skok. Bohužel, k velké lítosti obecenstva, nikomu z českých jezdců se nepodařilo překonat bez trestných bodů k velké lítosti obecenstva. Čistě dokončili pouze tři dvojice. 
 
První do rozeskakování nastoupil německý jezdec Jan Sprehe s koněm Burberry 9. Dokončil bez trestných bodů v čase 49,11. Druhý jezdec, rovněž z Německa Maxmilian Schmidt s Quabs inkasoval 4 trestné body v čase 46,05. Poslední jezdcem byl italský jezdec Federico Ciriesi s klisnou Calida 46. Podařilo se mu dojet s čistým kontem a v nejlepším časem 46,74 a olomouckým kolbištěm se nesl obrovský aplaus.

 

15. 6. 2014 - Finále Gold Tour

Vítězem finále Gold Tour se stal Jiří Hruška s Aristem-Z. Druhé místo obsadil stejný jezdec v sedle Mr. Voxe Agromarket H+B. Videorozhovor s Jiřím Hruškou najdete na EquiTV

Z celkového počtu 46 jezdců postoupilo do rozeskakování celkem 12 jezdců z toho 5 Čechů. 
 
Jako první, kdo nastoupil do rozeskakování, byl český jezdec Jiří Hruška s koněm Mr.Vox, kterému se podařilo projet kurzem bez trestných bodů a ve skvělém čase 44,34. Další jezdkyní, která také dojela s čistým kontem, byla Polka Maja Radomska Maja s klisnou Calimera a ta dosáhla času 44,97. Třetí čistý parkur pak viděli diváci v podání dalšího českého jezdce Jiřího Papouška s klisnou Lisa, ten měl čas 45,06 a skončil celkově na 4. místě. I německý jezdec Jan Sprehe s koněm Kevin Kostner nechyboval, ale jeho čas byl 49,49. V závěru rozeskakování pak bodoval opět Jiří Hruška se svým druhým koněm Aristo Z, který měl ještě lepší čas než Mr. Vox, a to 44,07. Tím si jezdec zajistil první dvě medailová místa a kolbištěm zněla, k velké radosti diváků, česká hymna.

 

Na programu v neděli 15.6.2014 jsou:

09:00 Soutěž č.9 Gold Tour 145cm with jump off
13:00 Soutěž č.12 Diamond Tour - World Cup160cm with jump off
16:30 Soutěž č.6 Silver Tour 135cm with jump off



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }