reklama 11A

Mistrovství ČR 2015 ve vytrvalosti hostí Zábřeh

Ve dnech 31. července až 1. srpna se v moravském Zábřehu koná mistrovství České republiky ve vytrvalosti pro seniory. Pořadatel jej organizuje zároveň s mezinárodními závody kategorie CEI. Na start se ovšem postaví většinou domácí účastníci.
30.07.2015 15:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Tereza Kopecká bude v Zábřehu obhajovat titul mistryně republiky. Foto: Michaela Litovová

Mezinárodní vytrvalecké závody se v Zábřehu pod taktovkou Stáje Kyselý konají po delší odmlce, a tak bude startovní pole do soutěží CEI letos s ryze českou účastí. Do úrovně CEI1* na 90 km nastoupí čtyři dvojice: Martina Gattringerová s koněm Marilyn, Petra Kokorová a Ulesa, Lucie Krejčová s Suheylou a Markéta Wimmerová s Thorou
 
O úroveň obtížnější soutěž CEI2* na 120 km přilákala na start sice jen pět dvojic, ale na stodvacetikilometrovou trasu jich ve skutečnosti vyrazí celkem dvanáct. Zatímco pět jezdců se rozhodlo pro závod jak v mezinárodním, tak národním formátu, zbylých sedm s nimi poměří síly pouze v samotném mistrovství České republiky. Trať však čeká na všechny stejná. 
 
Jezdci odstartují v sobotu 1. srpna ráno na trasu v okolí Zábřehu na Moravě. Během ní dle pravidel absolvují několik veterinárních kontrol, kdy specielně školení veterináři dohlíží, zda je kůň schopen pokračovat v závodě. Na sobotní 18. hodinu je plánované vyhodnocení a slavnostní předávání medailí. 
 
Loňský mistrovský titul přijedou obhajovat Tereza Kopecká a Tuzemec. Na startovní listině ale figurují i další jména, která známe z mezinárodní scény. Do Zábřehu přijedou členové české národní reprezentace Kateřina Hemzalová, Pavlína Pflugová, Petr Jadlovský nebo Miroslav Jadlovský. Více informací najdete na webu www.cjf.cz/vytrvalost.
 
Zdroj: Tisková informace ČJF



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE