reklama 11B

CSI3*-W Poznaň 2012: Kincl osmý v Grand Prix

V Poznani se ve dnech 6. – 9. prosince konají mezinárodní skokové závody CSI***-W. Přinášíme vám průběžné informace o tom, jak se daří našim třem jezdcům. AKTUALIZACE 9. 12. 21.00 HOD - Josef Kincl osmý v GP!...
09.12.2012 21:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Závodů se zúčastní i Aleš Opatrný, který je z přihlášené trojice zatím nejvýše postaveným v žebříčku SP. Foto Kateřina Návojová

 

AKTUALIZACE 9. 12. 2012 21:00 

Vrcholem nejen nedělního dne byla Grand Prix, ve které jezdci získávali body do Světového poháru. V konkurenci 45 dvojic dokázal Josef Kinclsedle Cascara překonat všechny skoky bezchybnějedinou překážkou pro byl časový limit. Za překročení stanoveného času o 0,38 vteřiny obdržela dvojice jeden trestný bod, a tím si zavřela možnost bojovat o vítězstvírozeskakování. Na parkuru 140 – 160 cm vysokém si tak Josef Kincl dojel pro osmé místo.

Druhému českému reprezentantovi Aleši Opatrnému se již tolik nedařilo. V sedle Zandira dokončil parkur s 16 trestnými body, což znamenalo umístění na konci čtvrté desítky. Vítězkou GP se po nejrychlejším bezchybném rozeskakování stala Švédka Emma Emanuelssonkoněm Titan.

Trojnásobné zastoupení měla Česká republika ve finále malé rundy (130 cm). I zde sehrál čas významnou roli, a to konkrétně u Jiřího HruškyAristem. I oni překonali parkur bezchybně, ale do druhé fáze se kvůli 1 trestnému bodu za čas nedostali. Obsadili tak 21. příčku. Jiří startoval i se svým druhým koněm Espri, s kterým dokončiljednou chybou (29. pozice). Stejného výsledkupomalejším časem docílil i třetí český jezdec Josef KinclLaurou 12 (33. místo).

Kompletní výsledky naleznete POD TÍMTO ODKAZEM

 

AKTUALIZACE 9. 12. 2012 9:00 

sobotu nechala většina českých jezdců svým koním volno, v malé rundě se představil pouze Josef KinclLaurou 12. Bohužel dvě chyby je na parkuru 130 cm zařadili na zadní příčky.

V závěru dne ještě startoval Aleš Opatrný s Nobelem v soutěži Speed and Music (145 cm). Nebýt chyby v závěru parkuru, mohl český jezdec vyhrát. Pouze jeden účastník totiž dokončil bezchybně, a ten měl pomalejší čas. Takto na českého reprezentanta zbylo deváté místo, i přesto pěkný výsledek.

Zbylé české dvojice figurují na nedělních startovních listinách. V Grand Prix, kde budou jezdi bojovat  i o body do Rolex Rankingu, odstartuje Aleš Opatrný (Zandiro) a Josef Kincl (Cascar). Jiří Hruška se s Aristem i Esprim rozhodl pro start v nižší kategorii. 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY A DALŠÍ INFORMACE NAJDETE ZDE

 

AKTUALIZACE 7. 12. 2012 22:00 

Během pátečního dne dosáhl největšího českého úspěchu Aleš Opatrný. V sedle Zandira se mu podařilo dokončit velkou rundu (145 cm) a zároveň kvalifikaci na nedělní GP bezchybně a společně s dalšími 30 jezdci postoupil do rozeskakování. Tam předvedla česká dvojice opět bezchybný výsledek a umístila se na 12. pozici.

Ve stejné soutěži se představil i Josef Kincl s Cascarem a Jiří Hruška s Aristem Z. První zmíněný nasbíral 4 trestné body za jedno shození, což znamenalo 47. místo. Jiřímu Hruškovi Aristo jednou zastavil, k tomu se připočetlo jedno shození a překročení času. Konečný výsledek dvojice tak byl 11 trestných bodů a umístění ke konci výsledkové listiny. Tento parkur odjelo 78 dvojic.

Střední runda byla rozdělena na oddělní A a B (celkem téměř 150 startujících). V té první startoval Aleš Opatrný, který s Nobelem dokončil se dvěma chybami. V oddělení B obsadil 34. příčku Jiří Hruška a Espri. Ti chybovali jednou.

 

AKTUALIZACE 7. 12. 2012 15:00 

Úvodní den se nejvíce dařilo Josefu Kinclovi. Ten nejprve v soutěži č. 1 s výškou překážek do 130 cm obsadil s Laurou 12 po bezchybném výkonu pěkné 10. místo. Nezaváhal ani s Cascarem ve velké rundě (140 cm na čas), kdy skončil v čase 58,78 na 29. příčce. Aleš Opatrný se Zandirem shodil jednou, což ho odsunulo i díky pomalejšímu času až na 61. pozici. Podobně dopadl i Jiří Hruška s Aristem Z – ten byl ještě o čtyři sekundy pomalejší a musel se spokojit s 66. řádkem výsledkové listiny. 

Aleš Opatrný a Jiří Hruška absolvovali s dalšími koňskými svěřenci i střední rudnu (dvoufázové skákání do 135 cm). Prvně jmenovaný nejprve v části A nedokončil s Polygrafem a posléze ve skupině B s Nobelem v druhé fázi obdržel 3 trestné body za čas. Ty pro něj znamenaly 17. místo. Do druhé fáze postoupil i Jiří Hruška s valachem Espri, ale nakonec ji nedokončil a umístil se jednačtyřicátý. 
 
Střední rundou do 135 cm v pátek soutěžní program zahajoval. V oddělení A inkasoval Aleš Opatrný s Nobelem 8 trestných bodů a zařadil se na 53. příčku z celkových 73. 
 
 
 
PUBLIKOVÁNO 5. 12. 2012:
Velkým lákadlem je nedělní Grand Prix, ve které se budou sbírat body do Světového poháru. Vedle Čechů přijedou i další jezdci z 23 států světa...
 
Ke dni 24. listopadu figurovali na seznamu jezdců tři Češi – Jiří Hruška, Josef Kincl a Aleš Opatrný. Všichni tito jezdci se již několikrát účastnili závodů, kde právě měli možnost získávat body do SP. A pro další body se vypravili právě do Poznaně. Dle přihlášky ČJF měl startovat i Martin Matějka, na stránkách pořadatele však není. 
 
V rámci čtyř závodních dnů čekají na jezdce soutěže Small, Middle a Big round. Chybět nebude ani doprovodný program. Soutěže Big round budou probíhat na parkurech s výškou překážek 140 – 145 cm. Nedělní parkur vrcholné Grand Prix pak bude měřit 140 – 160 cm. 
 
Stránky pořadatele s průběžnými výsledky naleznete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE