reklama 11D

MS dvojspřeží 2017 v Lipici s podporou fanoušků

Během předposledního víkendu v září se ve slovinské Lipici uskuteční mistrovství světa dvojspřeží. Předpokládá se nejen účast českých reprezentantů, ale také účast fanoušků, kteří mohou využít zájezdu pod taktovkou Lenky Gotthardové...
06.06.2017 10:21  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz / Gabriela Pilařová

Mistrovství světa dvojspřeží v Lipici se odehraje ve dnech 20. – 24. září. Předpokládá se, že česká reprezentace při něm nebude chybět. Navštívit Lipici mohou i fanoušci spřežení, a pokud chtějí cestu spojit také s poznáním, mohou využít organizovaného zájezdu pod taktovkou Lenky Gotthardové. 
 
"V současné době jsou již k dispozici informace, které jsou důležité pro organizaci naší cesty do Lipice. Ač jsme tam jeli před dvěma lety, máme nyní na programu mistrovství světa ve dvojspřeží. A tak opět budeme moci povzbuzovat naše odvážné jezdce – ovšem až od soboty. Pátek věnujeme přírodním a kulturním krásám Slovinska a Itálie.
 
Slovinsko je skutečně nádherná země a tak si při cestě na MS nemůžeme nechat ujít světově proslulou jeskyni v Postojné (UNESCO). Může nás těšit, že celou trasu jeskynní prohlídky nebudeme muset jít pěšky, a že nás tam valnou část cesty proveze speciální vláček. Po prohlídce se vydáme do Divače nedaleko Lipice. Tam se ubytujeme v pěkném hotelu, naobědváme se a potom budeme pokračovat do Itálie, abychom zhlédli nádherný romantický zámek v novogotickém slohu Miramare. Nechal ho postavit mladší bratr císaře Františka Josefa I. Ferdinand Maxmilián I., pozdější mexický císař. Zámek podobného tudorovského slohu je u nás v Novém Světlově u Uherského Hradiště. Po prohlídce zámku se ještě vydáme do krásných zahrad s úžasným výhledem na moře. V závěru dne bychom měli zvládnout procházku po nejvýznamnějším přístavním městě Rakouska-Uherska Terstu. Náš milý pan Karel Rožec se nabídl, že nám rád bude vyprávět o skvělé historii významného přístavu. Jinak nás bude po většinu času doprovázet dlouholetá a zkušená dřívější zaměstnankyně lipického hřebčína paní Jasná Božač, která pracovala ve hřebčíně celý život a vždy s láskou a nadšením propagovala tento jedinečný hipologický skvost.
 
V sobotu po snídani pojedeme do Lipice na maraton. Důležité je, abyste si opět vzali s sebou české vlajky z Bredy a abychom mohli stejně jako tam intenzivně a nadšeně povzbuzovat naše koně a jezdce. Celý sobotní den strávíme na závodišti vedle hřebčína a součástí programu, zřejmě po maratonu, bude prohlídka slavného chovatelského centra. V pátek i v sobotu na nás bude čekat večeře v hotelu, v sobotu a v neděli budeme mít k dispozici balíčky s obědem, takže po celou dobu pobytu bude jídlo i občerstvení zabezpečeno.
 
Neděle bude patřit překážkové jízdě spřežení. Slavnostní vyhodnocení by mělo začít po 16. hodině, takže předpokládaný odjezd bude kolem 18. hodiny. Do Kladrub a do Pardubic bychom mohli přijet v pondělí ve velmi časných hodinách. Takže školu či práci bychom v pondělí ještě mohli dobře stihnout. Velmi se na vás všechny opět těším“, uvedla organizátorka akce Lenka Gotthardová.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE