reklama 11C

ME RR v Helvoirtu po drezuře lépe Opravilová

Na české jezdce čekala v pátek 21. srpna drezurní zkouška při mistrovství Evropy Rural Riders v nizozemském Helvoirtu. Lépe si v ní vedla Eliška Opravilová se svým plemenným hřebcem Lasingem. Mezi 42 startujícími si drží sedmnáctou příčku…
21.08.2015 17:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Česká jezdkyně Eliška Opravilová předvedlasedle Lasinga pěknou jízdu bez větších chyb a za jízdu obdržela celkem 51,5 trestných bodů, tedy 65,39 %. Stejně jako u mnoha dalších jezdců se však trojice rozhodčích příliš neshodla a hodnocení byla rozdílná. Česká dvojice však předvedla opravdu dobrý výkon a může být po první disciplíně spokojena.  Rozdíly mezi účastníky jsou minimální.

„Měla jsemněho lepší pocit jak na posledních závodech, byl více uvolněný. V druhé půlce úlohy se mu však nechtělotolik dopředu, musela jsem ho víc pobízet a nešel tak shromážděný. Mám ale radostjednoduchých změn cvalu, tytréninku předváděl horší. A povedly se i všechna zastavení. Škoda toho, že ke konci neměl tolik chuti jít dopředu, reagoval však po cestěobdélníku na koně ve výběhu a radši jsem jezdila trochu déle, aby nezlobil,“ popsala své dojmy Eliška Opravilová.

Bohužel méně se vydařila jízda Miloslavu Příhodovi s Captain Hero, kteří nastoupilike konci startovního pole. Již úvodní vjezd nebyl ideální a s dvojicí se to bohužel vezlo po zbytek celé úlohy. Výsledek 59,80 trestných bodů zařadil tohoto českého reprezentantana 37. pozici výsledkové listiny, přestože jindy podávají dobře hodnocené výkony.

„Snažil jsem se asimoc, pořád jsem chtěl, aby byl lepší, přiježďoval jsem ho od středy. Ale směřovali jsme vše na čtvrtek, vypadalo to, že jednotlivci půjdou první den. Změnilo se to až ve středu pozdě večer. Dnes místo toho, aby vjel do obdélníku a předvedl to nejlepší, tak se mu spíš nechtělo. Z toho, jak jsem ho nutil dopředu, udělal několik chyb. A těch bylopříliš. Nechtěl se držet shromážděný, z čehož špatně zastavoval a také couval. Chyba přišla i v kontracvalu, kde jsem měl smůlu, že si přeskočil až v posledním rohu. Na jeden krok nemělo cenu znovu nacválat, ale kvůli tomu se projevilo nízké hodnocení ve dvou cvicích: vedle známky za kontracval to byla i následná samostatně se hodnotící jednoduchá změna cvalu, neboť jsem šel brzy krokem a udělal víc kroků,“ zhodnotil zklamaný Miloslav Příhoda.

Na jezdce evropského šampionátu čekásobotu náročná terénní zkouška, kde varianty napřímo zřejmě zvládnou jen již zkušenější dvojice. Miloslav Příhoda s Eagle Eyem odstartujesobotu na parkuru a naopak do krosu se vydáneděli. Výsledky po první disciplíně ještě nejsoutéto jednohvězdové soutěži známy, protože početné pole v drezurní úloze startuje až do pozdního odpoledne.

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE