reklama 11D

Klus zkusí obhájit vítězství při ČSP ve Frenštátu

Extraligový seriál Český skokový pohár 2015 pokračuje již šestým kolem ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde se bude skákat ve dnech 19. až 21. června. V loňském roce tam dosáhl na své první vítězství ve Velké ceně Marek Klus. Letos se pokusí o obhajobu…
17.06.2015 13:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Marek Klus při loňském vítězném výkonu ve Frenštátu pod Radhoštěm. Ilustrační foto Kateřina Návojová
 
Zatímco vloni vyhrál s Al Camberem, při letošním vrcholu pohárových závodů ve Frenštátu bude sedlat svého koňského svěřence se vznešeným jménem Crado von Wichenstein. Snažit se s ním bude nejen zopakovat svůj úspěch z roku 2014, ale současně udržet a posílit svoji vedoucí pozici v průběžném bodování aktuálního žebříčku po pěti odjetých kolech. Ve vedení je o čtyři body před Rudolfem Doležalem, který se taktéž chystá do Frenštátu. Do Velké ceny nahlášené dva koně – Peggy Sue a Laru Croft. Bude mít tak oproti Marku Klusovi do jisté míry výhodu, jelikož pohárové body získá s tím koněm, s nímž se umístí lépe. Dále by na startu neměli chybět úspěšní severomoravští jezdci Marek Hentšel se Sauronem Fitmin z Ostravy, opavský Jiří Hruška s dvojicí koní Acoradia-MX i2M a Carethago Z, dále Zuzana Brátová se Sandinem či Lucie Strnadlová s Carinou 6 a Wiedarthe. Asi nejdál to bude do Frenštátu mít Jan Studnička, který se v hlavní soutěži s výškou překážek 145 centimetrů představí s Datasys Crocodile Dundee. Cestovat budeze středočeského Jezdeckého centra Zájezd.
 
Součástí šestého kola Českého skokového poháru budou také soutěže Amateur Tour a Czech Junior Cup. Prozatím druhé místo v juniorském žebříčku starších jezdců si drží Nina Kaločová, která se do Frenštátu taktéž chystá. Zatímco vedoucí Denisa Menšíková na přehledech startujících nefiguruje, třetí Vanda Tmějová se s odstupem pouhých osmi bodů bude snažit svoji příčku minimálně udržet. Pro juniory jsou vypsané kvalifikace do nedělního finále v pátek a v sobotu. První den se utkají na parkuru 115/120 centimetrů a v sobotu se na stejně vysokém parkuru budou hodnotit jejich výkony na styl. V amatérské túře se po delší době představí také Dana Pinkavová, která v loňském ročníku skončila na celkové druhé příčce. V letošním roce je zatím na jedenácté pozici, jen o dva body za desátou Terezou Rojákovou, která je přihlášena s PrincessofJungle. Jezdci budou mít šanci se do nedělního finále kvalifikovat z pátečního a sobotního parkuru stupně obtížnosti ZL (110 cm). 
 
Během třídenních závodů se uskuteční 14 soutěží, přičemž hlavní soutěž Velká cena Frenštátu je na programu v neděli od 15.00 hodin. Součástí skokového klání bude také doprovodný program. Stejně jako u předešlých kol Českého skokového poháru se rámci sbližování extraligového hokeje a parkurové extraligy představí v závodní aréně v rámci předprogramu Velké ceny Frenštátu hokejisté HC Oceláři Třinec. Ti s sebou mj. přinesou dárek do podzimní charitativní dražby pořádané během finálových závodů Českého skokového poháru. Výtěžek této aukce půjde na podporu činnosti Českého národního registru dárců dřeně do Plzně. Pro stejné účely je určen také pravidelný finanční příspěvek pořadatelů Českého skokového poháru ve výši 10 korun z každého uskutečněného startu během závodů zařazených do tohoto seriálu. Po pěti kolech je na kontě již 33.160,- a zástupci Asociace ČSP doufají, že na konce sezony se přiblíží ke konečné sumě 100.000,-
 
Podrobné a aktuální informace nejen k Velké ceně Frenštátu, ale i k dalším závodům Českého skokového poháru naleznete na webových stránkách www.ceskyskokovypohar.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE