reklama 11B

Jezdecký festival 2014 v Lysé nabídne 36 soutěží

Ve dnech 19. – 23. března 2014 bude výstaviště v Lysé nad Labem ve znamení všech jezdeckých disciplín pod hlavičkou České jezdecké federace. Čtyři z nich budou k vidění v rámci oficiálních závodů. Přinášíme podrobnosti o rozpisu soutěží!
07.02.2014 06:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Soutěžit se bude ve skocích, v drezuře, ve vozatajství a ve voltiži. To vše se uskuteční během premiérového Jezdeckého festivalu.
 
Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Veškerá sportovní odvětví spojená s koňmi se představí většinou jen ve vybrané dny. Jedinou disciplínou, která nebude chybět na programu žádný den, je parkurové skákání. Ve středečním dopoledním programu, který festival otevře, se jako první představí jezdci na pony. Ti budou závodit ve třech pony handicapech ZLPSP, přičemž proběhnou úvodní kvalifikace seriálů Pony liga 2014 a Pony Extraliga 2014. Odpoledne budou připraveny soutěže pro jezdce na velkých koních, a to na stupních obtížnosti Z až L*. Soutěž ZL je zároveň kvalifikací pro Teenager 2014, ale také součástí zimního seriálu Jump Winter Tour 2014. „Každý den se na svoji soutěž mohou těšit i junioři. Speciální Kolowrat Tour vyvrcholí nedělním finále, do nějž je třeba se kvalifikovat alespoň jedním dokončeným parkurem z předchozích dnů,“ upozornil ředitel závodů Josef Malinovský.
 
Čtvrteční skokový program bude po dopoledních drezurních soutěžích ve znamení Jump Winter Tour 2014. Jezdci v malé a střední túře budou sbírat body ještě v sobotu, zatímco účastníci v rámci základní túry budou o celkové vítězství bojovat již tento den a v posledním kole se bude bodovat dvojnásobně oproti kolům předešlým. „Na podobných výškách jako ve čtvrtek se bude skákat i v pátek, avšak jezdci nebudou sbírat body do Jump Winter Tour 2014. Jejich soutěže jsou tentokrát naplánovány na dopoledne. Odpoledne totiž přijdou na řadu vozatajové s finálovým kolem Drive Winter Tour,“ uvedl Josef Malinovský.
 
V sobotu vyvrcholí zbylé dvě skokové zimní túry: malá (L*) a střední (S*). Dále proběhne cena České jezdecké federace na parkuru ST* a nachystán je i večerní show program pod patronací společnosti Fitmin. Zahájí ho netradiční soutěž Mini-maxi a následovat budou ukázky disciplín všestrannost, reining, vytrvalost, paradrezura a dalších méně zastoupených oblastí jezdectví jako např.: jízda v dámském sedle, pólo, working equitation či parkury mini koní. „Velkým zpestřením by mělo být předvedení agility a dogfrisbee v podání nejlepších reprezentantů těchto psích sportů,“ upozornil ředitel závodů. Skokový program vyvrcholí v neděli finálovou handicapovou soutěží Kolowrat Tour a také Velkou cenou Lysé nad Labem. Ta se pojede jako parkur ST** s finále pro 10 nejlepších.
 
Drezurní soutěže se uskuteční ve čtvrtek a neděli. Během těchto dvou dnů se bude konat celkem šest soutěží od úlohy DJ/2009 po volnou sestavu na hudbuvIM/2009. Hlavní drezurní soutěž se pojede jako Cena České jezdecké federace. Soutěžím spřežení bude patřit páteční odpoledne a podvečer. Chystají se celkem čtyři dvoukolové soutěže. V jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží budou jezdci bojovat i o body do Drive Winter Tour 2014. Neseriálovou soutěží je dvojspřeží pony, které odpolední program v Lysé otevře. Voltiž je naplánovaná na sobotu dopoledne. Jednotlivci budou soutěžit ve volné sestavě v kategoriích junioři A, junioři B a senioři. Junioři mají vypsanou také jednu skupinovou soutěž, která bude voltižní závody uzavírat.  
 
Přihlášky je možné zasílat nejpozději do 17. března. Nedílnou součástí je také nutnost úhrady zápisného, bez jehož zaplacení nebude přihláška akceptována. „Věříme, že toto opatření jezdci přijmou s pochopením, jelikož se jedná o zcela netradiční kombinaci závodů, při nichž by bylo velmi komplikované vybírat startovné na místě. Vše se snažíme koncipovat tak, aby závody probíhaly maximálně hladce i přes to, že se každý den skladba účastníků minimálně jednou obmění. Pro jezdce to zajisté bude velmi netradiční zážitek, neboť je očekávána mimořádná návštěvnost diváků a počítáno je i s velmi silným mediálním pokrytí celé akce,“ dodal Josef Malinovský. Podrobné informace o festivalu . rozpisu závodů naleznete na www.jezdeckyfestival.cz.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE