reklama 11A

Jezdecké dění na Slovensku v 22. a 23. týdnu 2017

Připravili jsme pro vás novou rubriku, která bude mapovat závodní aktivity našich východních sousedů. Budeme pravidelně přinášet informace o tom, co se děje či bude dít na Slovensku, jaké závody jsou v kalendáři SJF. Chybět nebudou také výsledky…
08.06.2017 16:44  |  Rubrika:   |   FANCLUB
reklama 12D

Igorovi Šulkovi se dařilo v Topolčiankách. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Ve dnech 2. – 4. června se na Slovensku uskutečnily celkem čtyři jezdecké akce. V Kalamenové se jela vytrvalecká cena Turca. Nejdelší trať měla 82 km, jediná seniorka Viera Smolinská s Mary Lou nedokončila. V juniorské kategorii na téže obtížnosti zvítězila Lucia Marošová s koněm Victus.
 
V Topolčiankách se konala skoková Cena národného žrebčína. Nejvyššími parkury v sobotu 3. června i o den později bylo ST s překážkami do 140 cm. Dařilo se Igorovi Šulkovi. V sobotním ST vyhrál na Wavo Lampard, napodruhé pak s koněm Wavo Aramis. Navíc byla soutěž hodnocena zvlášť jako dvoukolová, a tu ovládl také Igor Šulek se Sunshine.
 
Skákalo se také v Košicích. Sobotní stotřicítku vyhrál Ján Cigán v sedle Roky, o den později se z vítězství v soutěži na stejné úrovni radoval opět Ján Cigán s Rokou. 
 
V Ivance při Dunaji se konaly voltižní závody. Nejvyšší 3* obtížnost měla seniorská soutěž. Obsazená byla jen kategorie žen, v které nenašla přemožitelku Beáta Dudášiková na Catalinovi.
 
Během následujícího víkendu hostí Šamorín mezinárodní vytrvalecké závody až do úrovně CEI3*. Parkury budou stát na třech místech: v Liptovské Sielnici, Spišském Štiavniku a Vysoké pri Morave. Drezurní soutěže se budou konat v Ivance pri Dunaji. 
 

Více k závodům na Slovensku najdete na webu SJF v tomto odkazu




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE