reklama 11A

Jedenácté Pražské skokové derby objektivem EquiTV

ikonka

V sobotu 7. října se v Praze na Gabrielce konalo tradiční podzimní skokové derby. Soutěž přilákala více než dvacet dvojic. V silné konkurenci nakonec kraloval Jan Chýle s oběma svými koňmi. Na souhrn z derby se můžete podívat v reportáži EquiTV.
13.10.2017 11:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ Z GABRIELKY NAJDETE V TOMTO ODKAZU

Jedenáctý ročník skokového derby pořádal v sobotu 7. října jezdecký klub na pražské Gabrielce. Do soutěže, která kombinuje klasické parkurové překážky s terénními skoky, nastoupilo navzdory deštivému počasí celkem 22 dvojic. Pět z nich nakonec cílem derby neprojelo. Přesto, že zkoušku ztěžoval mokrý terén, pád byl důvodem vyloučení pouze v jediném případě u dvojice Jaroslava Špurková a For Funny. Naštěstí se obešel bez újmy na zdraví obou aktérů.

Ze startujících, kteří soutěž dokončili, zvolil velmi odvážné tempo Ondřej Potluka, který s koněm Land Master zaznamenal čas 135,66 sekundy. Bohužel dovezl také tři chyby na překážkách a skončil tak až devátý. Dvakrát chybovala Klára Zemanová s Flérem, která dosáhla času v hodnotě více než 160 sekund. To stačilo na osmé místo. Jiří Mayer v minulosti v Pražském skokovém derby několikrát zvítězil. Letos se musel nakonec spokojit se sedmou příčkou, když v sedle Grandora dovezl osm trestných bodů. Stejné skóre zaznamenala Adéla Císařová s Vesnou, byla však o deset sekund rychlejší, a tak dokončila jako šestá.

Také pátý Ondřej Paták s Incidentem chyboval dvakrát, pomohl mu však slušný čas pod hranicí 138 sekund. Vůbec nejlepší dosažený čas, a to těsně nad 130 sekund, zaznamenala dvojice Klára Voříšková a Cassablanca. Jenže dvě chyby na překážkách znamenaly nakonec až čtvrtou příčku. Třetí dojela s jediným zaváháním na překážkách Marie Piechotová, která sedlala klisnu Desideratu. Jan Chýle s Adularem chyboval také jen jednou a časomíra se při průjezdu cílem zastavila na hodnotě 140,87 sekundy. To stačilo na druhé místo. Ještě o 14 setin rychlejší, a navíc bezchybný, byl Jan Chýle s druhým svým svěřencem – klisnou Valencií. Kurz derby překonal bez zaváhání jako jediný z celého startovního pole, a tak k pomyslnému stříbru přidal i příčku nejvyšší. 

Nezkrácený video záznam Pražského skokového derby najdete na našich stránkách www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE