reklama 11A

Historie Světových jezdeckých her: Kentucky 2010

ikonka

V roce 2010 se Světové jezdecké hry konaly v americkém Kentucky. Poprvé se při nich soutěžilo i v paradrezuře a celková účast byla rekordní. Do USA dorazilo 632 sportovců z 58 zemí se 752 koňmi. Česká republika opět nechyběla…
05.01.2018 10:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
WEG v Kentucky posunuly svátek jezdeckého sportu oproti ročníku 2006 zase o kus dál. Dorazil rekordní počet účastníků a nechyběli mezi nimi ani zástupci České republiky. Konkrétně se do USA vypravili voltižéři Petr Eim a Lukáš Klouda. Petr Eim dokončil na výborné 6. příčce, cvičil na Lansonovi pod vedením lonžérky Emmy Seely. Lukáš Kouda skončil jedenáctý. Jeho koně Capitana lonžovala Petra Cinerová. Vítězem v kategorii mužů se stal Švýcar Patrik Looser. Mezi ženami dominovala Joanne Eccles z Velké Británie a soutěž skupin vyhráli reprezentanti USA.
 
Parkurovým mistrem světa se stal Philippe Le Jeune (BEL) s koněm Vigo D'Arsouilles, v týmech se radovali Němci. Drezuru ovládli Nizozemci, Edward Gal s Totilasem vyhrál v jednotlivcích a nizozemský tým zvítězil v hodnocení družstev. Pradrezurním zlatým týmem se stali Britové, a jezdci Británie společně s Němci také dominovali hodnocení jednotlivců. Konkrétně si zlato odvezla Sophie Christiansen (GBR), Lee Pearson (GBR), Sphie Wells (GBR), Emma Sheardown (GBR), Hannelore Brenner (GER), Angelika Trabert (GER) a Petra Van de Sande (NED).
 
Mezi jezdci všestrannosti na sebe poprvé výrazně upozornila současná světová jednička Němec Michael Jung, který bral zlato s La Biosthetique Sam. Z vítězství v týmech se radovali Britové. Rok 2010 byl také rokem, kdy na vrchol vystoupil fenomenální Boyd Exell (AUS), jenž vyhrál v čtyřspřeží. V soutěži družstev nenašli přemožitele Nizozemci. 
 
Ve vytrvalosti vybojovala zlato španělská dvojice Maria Mercedes Alvarez Ponton a Nobby, a svou nadvládu v týmech zahájili jezdci Spojených arabských emirátů. Soutěže reiningu se staly záležitostí domácích jezdců. Zvítězil Tom Mccuutcheon na Gunners Special Nite a zlato v družstvech zůstalo také v Americe. 
 
Foto: FEI



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE