reklama 11B

Hamburg není jen parkur, ale také špičková drezura

Neděle 17. května přinesla v Hamburgu kromě populárního skokového derby také mimořádně těžkou a divácky velmi atraktivní drezuru. Jedná se o soutěž na úrovni Grand Prix, při které si tři finalisté, kteří vzejdou z kvalifikace, střídají koně.
18.05.2015 13:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Systém je tedy obdobný, jako je tomu při finále světových jezdeckých her ve skákání. Rozpisem je vždy dána speciální úloha srovnatelná s Grand Prix a každý ze tří jezdců absolvuje úlohu s každým z koní svých soupeřů. Přestože rozpis stanovuje, že se nesmí účastnit medailisté z OH, ME nebo MS, jedná se o nesmírně obtížnou kategorii s elitním obsazením. Finalisty letošního ročníku byli Anabel Balkenhol z Německa, Morgan Barbancon Mestre ze Španělska a ruská účastnice finále Světového poháru v Las Vegas Inessa Merkulova. Ta dokonce do Hamburgu do této speciální soutěže přivezla současnou stájovou jedničku jedenáctiletého valacha Mister X.  Tato dvojice mimo jiné den před tím, tedy v sobotu, vyhrála Grand Prix Kür s 78,400 %.
 
Známky se všech třech jízd se průměrují a tím vznikne výsledná známka, která určí pořadí mezi jezdci i mezi koňmi. Němka Anabel Balkenhol nakonec po dvou nejlepších a jedné druhé nejlépe hodnocené úloze odcházela jako vítězka s průměrem 72,549 %. 
Mister X se ukázal jako nejsilnějším článkem mezi koňmi. Inessa Merkulova s ním zajela za 78,706 % - pochopitelně nejlépe ze všech jezdců. Ale i soupeřky dokonce s Mister X dostaly od rozhodčích lepší hodnocení, než s vlastními koňmi. Průměrná známka tohoto trakéna po všech jízdách byla 76,804 %. 
 
Více najdete na www.engarde.de



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE