reklama 11A

Halloweenské závody v Pony Parku Měšice

Pony Park – jezdecká školička v Měšicích u Prahy připravila pro své klienty na závěr letošní venkovní jezdecké sezony velmi zajímavou akci. Poslední říjnový víkend se tam nesl v duchu Halloweenských jezdeckých závodů. Dorazil i Richard Krajčo...
04.11.2014 18:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Pony Park – jezdecká školička v Měšicích u Prahy připravila pro své klienty Halloweenské jezdecké závody. Dorazil i Richard Krajčo. Foto Blanka Satranová
 
 
Sobotní program byl otevřen drezurní úlohou Z1, se kterou si kompletní startovní pole poradilo velmi dobře, a byl to skvělý vstup do dvoudenního závodního programu. Velmi příjemným zpestřením sobotního dopoledne byl drezurní kur v provedení zkušené a úspěšné drezurní reprezentantky Kateřiny Rosické, která tak trochu nad rámec předem domluveného, na výzvu moderátora předvedla na závěr svého vystoupení i úlohu Z1.
 
Mezi žáky Pony Parku v Měšicích patří i ti nejmenší adepti jezdeckého sportu, pro které bylo vyhrazeno sobotní odpoledne. Jízda zručnosti nadchla nejen pořadatele a jezdce, ale i poměrně početný zástup rodičů, kteří se sešli kolem nově zbudovaného kolbiště. Pravdou je, že nejen vlivem větru a velkého sobotního chladu, ale hlavně díky jezdeckým výkonům kadetů jezdectví, málokteré rodičovské oko zůstalo suché. 
 
Bohatý doprovodný program byl v sobotu završen vystoupením jízdní policie, které se velmi líbilo všem přítomným i přes chvilkové zahalení celé arény do červeno zeleného kouře dýmovnic, nedílné to součásti policejního vystoupení.
 
Stejně jako v sobotu, tak i v neděli se o dobrou náladu v měšickém areálu staral od mixážního pultu Českým skokovým pohárem protřelý Petr (Brácha) Křáp, který byl pravou rukou moderátora Aleše Suchánka. Ten mohl všechny přítomné přivítat v neděli dopoledne za výrazně přívětivějšího počasí. Vítr se utišil a rtuť teploměru se vyšplhala až ke dvouciferným hodnotám.
 
Parkurovou neděli otevřela soutěž do 70 centimetrů se žolíkem. S nástrahami parkuru si kompletní startovní pole poradilo velmi dobře a stejně jako ve všech ostatních soutěžích cenu převzal každý kdo odstartoval.
 
Druhým sportovním dílem nedělního programu byl křížkový parkur, ve kterém některé dvojice odstartovaly s vodičem. Šlo o zajímavé předvedení začínajících skokanů, kteří měli často plné ruce a nohy práce aby zvládly připravenou trasu. Nicméně cílovou pásku protnulo kompletní startovní pole, a tak přítomní diváci mohli sledovat další slavností dekorování všech zúčastněných, pro které byly připraveny velmi zajímavé věcné ceny od Pony Parku a od partnerů těchto závodů. Každý závodník si odnesl nejen sladkou luxusní pochoutku, ale i módní doplňky v barvách měšického Pony Parku.
 
Samozřejmě i pro nedělní program byl připraven doprovodný program. Původně avizované Mini-Maxi pořadatelé museli pro náhlé onemocnění hlavního aktéra Milana Severy zrušit. Slovo dalo slovo, přišla okamžitá myšlenka, jejímž výsledkem bylo velmi napínavé minutové skákání dvou instruktorek Pony Parku.
 
Odpolední jízdy zručnosti pro nejmenší byly doplněny dalším dílem doprovodného programu. Tradičně přijal pozvání do Měšic sokolník Ondřej Semecký. Jeho poutavé předvedení dravců nadchlo všechny přítomné malé i velké, mladé i staré. 
 
Velmi příjemný dvoudenní program byl uzavřen posledním slavnostním dekorováním, které bylo stejně jako v sobotu okořeněno losováním divácké ceny od jednoho z partnerů Halloweenských jezdeckých závodů v Měšicích. Po oba dny byl předáván poukaz na montáž vyhledávacího zařízení do vozu v hodnotě 35.000,- Kč. Nedělního losování se osobně účastnil Richard Krajčo, který si program užíval i se svými dětmi, ty pak odstartovaly prvně ve své kariéře v jezdecké soutěži. Velmi pozorně sledoval sportovní dění v aréně, hlavně vystoupení své dcery, fotbalový internacionál Pavel Horváth.
 
Ceny jsou rozdány, nebylo vítězů, nebylo poražených. Šlo o to užít si velmi příjemný podzimní víkend u koní. A to bylo, přispěním všech zúčastněných, naplněno vrchovatě. 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE