reklama 11D

HaflingerCup 2016 je novinkou ve sportu haflingů

Český svaz chovatelů haflinga založil soutěž pod názvem HaflingerCup. V roce 2016 se bude konat nultý ročník. Jde o žebříček koní soutěžících v drezuře, skákání a všestrannosti. Pokud sportujete s halfingem, můžete se také přihlásit…
14.06.2016 11:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Veronika Bechová

Celý článek k vyhlášení HaflingerCupu přinášíme níže:
 
Český svaz chovatelů haflinga (ČSCHH) si velmi váží faktu, že postupně přibývá sportujících haflingů a že majitelé a jezdci těchto koní mají zájem o účast v oficiálních soutěžích. Aby svaz podpořil jejich aktivitu a zdravou soutěživost, která může jedině přispět k dalšímu zvyšování úrovně, připravil ve spolupráci s nově založenou sportovní komisí pro letošní sezónu sportovní žebříček koní soutěžících v drezuře, skocích a všestrannostiHaflingerCup 2016.
 
Pokud se HaflingerCup v letošním „nultém“ ročníku osvědčí, samozřejmě bude vyhlašován i v dalších letech, letošní rok by měl posloužit zejména k vyzkoušení klasifikačních podmínek, které se svaz snažil sestavit maximálně jednoduše a spravedlivě. Podmínkou účasti je pouze zaslání přihlášky do konce srpna a následně zasílání výsledků z oficiálních soutěží ČJF v drezuře, parkuru a všestrannosti. Výsledky je samozřejmě možné zaslat i zpětně za závody v letošní sezóně již absolvované. Přihlášení koně musí mít plemennou příslušnost hafling, majitelé ani jezdci však nemusí být nutně členy svazu. Je nutné ale upozornit na fakt, že v budoucnu se chystá zpřísnění podmínek účasti koní, a to v návaznosti na konec přechodného období a tedy i tolerance vyšších podílů arabské krve. Podmínkou účasti tedy v budoucnu bude splnění podmínky původu s max. 1,56 % arabské krve (pokud potřebujete zjistit, jak na tom váš kůň s původem je, neváhejte kontaktovat některého ze zástupců Rady plemenné knihy haflinga). Hodnocení probíhá na základě počtu poražených soupeřů v každé konkrétní soutěži, jíž se v průběhu sezóny zúčastníte.
 
Vyhlášení vítězů HaflingerCupu proběhne s největší pravděpodobností v rámci valné hromady ČSCHH, kromě věcných cen (šerpy, floty a deky pro koně) věnovaných svazem budou vítězové jednotlivých kategorií oceněni také finanční částkou (1.000,- Kč pro vítěze, 600 Kč pro druhého umístěného a 400,- Kč pro třetího umístěného v každé kategorii), kterou věnuje generální sponzor HaflingerCupu Zemědělská farma rodiny Sixtovy.
 
Detailní informace najdete na webu ČSCHH – www.haflingove.cz 
 
Text: Veronika Jenikovská



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE