reklama 11D

Guerdat zvítězil v Grand Prix v Göteburgu

Pro druhou výhru v rámci Světového poháru si během závodů CSI5* v Göteburgu dojel Steve Guerdat. Olympijský šampion předvedl v neděli 1. března skvělou jízdu v sedle 12leté klisny Albfuehren´s Paille a navíc obsadil první místo v žebříčku…
02.03.2015 18:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Vítěz göteburgské kvalifikace Steve Guerdat. Foto Roland Thunholm/FEI

Již před startem se nemusel Steve Guerdat obávat o kvalifikaci na finále Světového poháru, díky zisku plného počtu 20 bodů se však vyhoupl do jeho čela. Druhý dokončilGöthenburgu Rolf Göran BengtssonCasall Ask a třetí nejlepší výkon předvedl Marco Kutscher a Cornet´s Cristallo. Rozdíl mezi nejlepší trojicí byl celkem pouze 0,76 vteřin.

Stavitelem parkurů byl španělský Santiago Varela a na záludnosti jeho kurzu přišlo 13 dvojic, které se probojovaly do rozeskakování. Náročná pasáž přišla až v závěru parkuru parkuru, kdy po triplbaru 180 centimetrů širokém následoval kolmý skoky. Poté na jezdce čekal již jen závěrečný oxer.

rozeskakování jako první pokořil hranici 44 vteřin Steve Guerdat. Na jeho čas 43,13 vteřin nedokázal nikdo odpovědět, přestože se o to hodně snažil domácí jezdec Rolf-Goran Bengtsson. Nakonec zajel nejtěsnější výsledekvítězi a mohl se radovatdruhé příčky.

„Klisna do stáje přišla před 10 měsíci a závodiladalším úspěšným švýcarským jezdcem,prohodil na konto svého koně vítěz Steve Guerdat. „Toto je její první opravdu velké vítězství se mnou,“ doplnil spokojeně.

„Nejsem ještě rozhodnutý, kterého koně si vezmu do Las Vegas. Ale Paille je mojí první volbou, protože byla dobrá po celou halovou sezonu a rád bych viděl Nina na mistrovství Evropy."

 

Do finále Světového poháru postupuje nejlepší osmnáctka jezdců. Jejich seznam naleznete TADY. Na kompletní výsledky se dostanete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE