reklama 11C

Grand Prix v Abu Dhabi pro Egypťana Saida

ikonka

Jedny z prvních větších skokových závodů tohoto roku se opět konaly v Abu Dhabi. Skokový mítink při CSI4*-W vrcholil během sobotního dne 6. ledna, kdy se jezdci představili v dvoukolové Grand Prix. Z vítězství se nakonec radoval Abdel Said…
06.01.2018 19:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V Abu Dhabi na jezdce čekal parkur 160 centimetrů vysoký, při němž se představilo i mnoho evropských jezdců. Přestože se jim poměrně dařilo, na první místo tentokrát nedosáhli. To si pro sebe rozhodl Egypťan Abdel Said, který sedlal v této dvoukolové zkoušce koně Hope van Scherpen Donder. Dvojice dokončila nejen obě kola bezchybně, to druhé navíc ve velmi dobrém čase. Ten nebyl sice absolutně nejrychlejší, ale na rozdíl od Anity Sande z Norska se Abdel Said vyvaroval chybě. Díky tomu tak zvítězil.

Se ztrátou necelé půl vteřiny na vítěze si pro druhou pozici dojel Pieter Clemens a Calvino de Nyze Z, reprezentanti Belgie. I třetí pozice připadla evropskému jezdci.  Tím byl Nigel Coupe, který společně s koněm Golvers Hill ztratil na druhou pozici pouze 0,24 vteřiny.

Do druhého kola této hlavní soutěže celých závodů postupovalo třináct jezdců z kola základního, přičemž se zároveň jednalo o kompletní bezchybnou třináctku účastníků. Obě kola pak dokončilo celkem devět dvojic bezchybně.

Egyptský jezdec Abdel Said je druhým nejlepším jezdcem startující za Egypt dle aktuálního FEI žebříčku. Zároveň se mu na konci rok 2017 podařilo dostat i do elitní stovky, když po započtení prosincových výsledků figuruje na 99. pozici.

Výsledkové listiny naleznete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE