reklama 11A

Finále skoku ve volnosti klisen v souhrnu EquiTV

V sobotu 25. března hostil hřebčinec v Tlumačově finále letošní soutěže ve skoku ve volnosti čtyřletých klisen. Celkem jich závěrečným kláním prošlo šestnáct, tři však nebyly hodnoceny. Sestřih záznamu z Tlumačova můžete sledovat v reportáži EquiTV.
27.04.2017 11:36  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

VIDEO Z FINÁLE SKOKU VE VOLNOSTI ČTYŘLETÝCH KLISEN JE V TOMTO ODKAZU

Koncem března se v Zemském hřebčinci v Tlumačově odehrálo finále letošní série skoku ve volnosti čtyřletých klisen. Komise ve složení Leopold Mamica, Iva Jiskrová, František Srnec, Roman Klos a Stanislav Hošák ohodnotila výkony klisen ve dvou částech.

V první části se prověřovala mechanika pohybu koně na ruce v kroku a v klusu. Následovala druhá část, ve které došlo k ohodnocení klisen ve třech kolech skoku ve volnosti, během nichž se postupně výška překážky zvedala dvakrát o deset centimetrů. V závěrečném třetím kole dosahovala výšky sto čtyřiceti centimetrů. Ve finále bylo nakonec hodnoceno celkem třináct klisen, tři soutěžící finále nedokončily. 

Nejlepší desítku uzavřela hnědka Carmen, v jejímž původu jsou hřebec Drosselklang II a ze strany matky hannoverský hřebec Cordoba. Devátou nejvyšší známku v hodnotě 7,78 získala Ivicara po píseckém hřebci Caro ZH. Na straně matky pak má tento kůň bavorského Puschkina. Jen o jednu setinu výše ocenila komise výkon klisny jménem Fia Fiffy, v jejímž původu můžeme najít hřebce Flyinge Garibaldi a bělouše Catanga Z.

Konečné sedmé místo si v Tlumačově vyskákala ryzka Illinois po Caro ZH. Tato klisna má český původ i na straně matky. Paris D´Or obsadila šestou příčku. Klisna po Coupe D´Or obdržela za svůj projev celkem 7,97 bodu. Těsně pod hranicí osmi bodů hodnotili komisaři hnědku Cordelii, jejímž otcem je holštýn Lordanos a na straně matky je to oldenburský hřebec Cordalme. Tato účastnice dokončila jako pátá.

Pod stupni vítězů se s 8,10 bodu umístila Roxana. Otcem Roxany je jeden z nejlepších parkurových koní posledních let působící v České republice Aristo Z. Bronz si z Tlumačova odvezl majitel světlé ryzky Quarty po Quick Lauro, která dostala známku 8,14 bodu. S odstupem druhá dokončila finále skoku ve volnosti hnědka Melody po francouzském otci Manillon Rouge. Komise její výkon ocenila 8,46 body. Vítězkou letošního seriálu se stala černá hnědka Sonáta, jež získala známku 8,52 bodu. Otcem Sonáty je holandský hřebec Sir Edward, na straně matky má v krvi hannoverského Dantese. 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE