reklama 11D

Finále Rolex IJRC Top 10 pro Kevina Stauta

ikonka

V Ženevě se během sobotního večera 9. prosince uskutečnilo již sedmnáctá finálová soutěž Rolex IJRC Top 10 Final, která byla určena deseti nejvýše postaveným jezdcům ve světovém FEI žebříčku. Dvoukolovou zkoušku nakonec ovládl Kevin Staut…
10.12.2017 09:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Desítka nejlépe postavených jezdců na světě se sešla na startu soutěže 160 centimetrů vysokém. Na jezdce čekala dvě kola, přičemž v tom druhém hrál roli také dosažený čas. Celkem čtyřem účastníkům se podařilo vypořádat s nástrahami prvního kola bezchybně a očekávalo se, že se právě mezi nimi rozhodne o vítězi. Nicméně v druhém kole se pouze dvěma podařilo tento bezchybný výsledek zopakovat.

Jako první si připsal na konto dvojitou nulu Scott Brash s Ursulou XII, jeho čas 42,83 vteřiny však nakonec stačil na druhé místo. Rychleji a bezchybně se totiž do cíle dostal Francouz Kevin Staut. V sedle koně Reveur de Hurtebise zajel trasu druhého kola v čase 40,90 vteřiny a mohl se zaslouženě radovat z první příčky.

Rychlejší byl jen Eric Lamaze a Fine Lady 5, tato kanadská dvojice si však nesla hendikep jedné chyby z prvního kola a skončila tak na konečné čtvrté pozici. S jedním trestným bodem za překročení stanoveného času z prvního kola totiž obsadil třetí příčku Peder Fredricson H&M Chrisiatn K.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE