reklama 11D

Finále Furusiyya FEI Poháru národů vede Holandsko

Nově korunovaní mistři světa z Holandska jsou po čistém prvním kole ve Furusiyya FEI Poháru národů 2014, které zahájilo v Barceloně ve čtvrtek 9. října, na prvním místě. Na druhé příčce je zatím Švédsko a na třetí společně Belgie, Kanada a Německo...
10.10.2014 07:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Maikel van der Vleuten a VDL Groep Verdi. Foto FEI/Dirk Caremans
 
Do finále se mohlo kvalifikovat jen osm týmů. Obhajující Francouzi, kteří na Světových jezdeckých hrách obsadili stříbrnou pozici, se společně s bronzovými medailisty z Normandietýmem USA – do finále nedostali. Místo nich postupují Itálie, Brazílie a Británie
 
Autor parkurů Santiago Varela postavil dle slov jezdců „velice technický“ parkur. Jak se sám autor vyjádřil, k překonání jeho kurzu je zejména ke konci parkuru potřeba vyvážený kůň, kůň, který není na předku a naslouchá instrukcím svého jezdce
 
Až do úplného konce se nedalo odhadnout, kdo do finále postoupí. Američané nastupovali do soutěže jako čtvrtí. McLain Ward s Rothchildem chybovali na trojskoku a na předposledním kolmém skoku. Kent Farrington a Voyeur si odnesli celkem 12 tr. b. Lauren Hough a  Beezie Madden obě dokončily se 4 tr. b. 
 
Francouzští fanoušci byli v šoku. Simon Delestre s Qlassic Bois Margot chyboval třikrát, Penelope Leprevost připsala 5 tr. b. Jerome Hurel s Quartz Rouge si odnesli 11, a když Kevin Staut shodil poslední dvě překážky, Francie měla jasno. Letos skončili třetí od konce
 
Zatímco některým favoritům se nedařilo, skvěle si vedli Peder Fredricson (H&M Simon) a Henrik von Eckermann (Cantinero) ze Švédska, kteří šli oba čistě. Skvělý začátek měl i belgický tým, kdy Olivier Philippaerts (Cabrio van de Heffinck) předvedl téměř dokonalou jízdu. Daší jezdec Dirk Demeersman sice nasbíral 20 tr. b., ale Niels Bruynseels a Pieter Devos šli pouze s jednou chybkou. Celkový výsledek 8 tr. b. se podařil i Kanadě, která škrtala výsledek 8 tr. b. Erica Lamaze (Zigali). Yann Candele s Showgirl předvedli bezchybný parkur a další dva jezdci, Tiffany Foster (Tripple X) a Ben Asselin (Makavoy) chybovali každý jednou. 
 
Zatímco Christian Ahlmann s Codex One připsali k německému účtu jednu chybu, Marcus Ehning a Plot Blue chybovali dvakrát. Německo vypadalo ohroženě, ale kralující vítěz Longines FEI Světového poháru Daniel Deusser s Cornet D’Amour předvedl pravděpodobně nejlepší výkon z celého dne. Ludger Beerbaum a Chiara shodili jednou. 
 
Během celé soutěže mohli diváci vidět celkem devět bezchybných výkonů, tři z nich patří družstvu Holandska. Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi), Jur Vrieling (VDL Bubalu) a Gerco Schroder (Glock’s London) čistí, jen  Dubbeldam s 10letým Zenithem SFN jednou shodil a šlápl do vody.
 
Pravděpodobně největším překvapením soutěže byl výsledek Itálie a její šesté místo, kterému pomohl bezchybný výsledek Luca Moneta s  Neptune Brecourt. Tým Brazílie dokončil celkem s 12 tr. b., kdy každý jezdec jednou chyboval. 
 

Výsledky:

1. Holandsko 0 tr. b.: Zenith SFN (Jeroen Dubbeldam) 8, VDL Groep Verdi (Maikel van der Vleuten) 0, VDL Bubalu (Jur Vrieling) 0, Glock's London (Gerco Schroder) 0.
2. Švédsko 4 tr. b: H&M Simon (Peder Fredricson) 0, Cafino (Alexander Zettermann) 8, H&M Tornesch (Malin Baryard-Johnsson) 4, Cantinero (Henrik von Eckermann) 0.
3. Belgie 8 tr. b: Cabrio van de Heffinck (Olivier Philippaerts) 0, STB Fleuri van de Koekelberg (Dirk Demeersman) 20, Pommeau du Heup (Niels Bruynseels) 4, Dylano (Pieter Devos) 4.
3. Kanada 8 tr. b: Showgirl (Yann Candele) 0, Tripple X (Tiffany Foster) 4, Makkkavoy (Ben Asselin) 4, Zigali PS (Eric Lamaze) 8.
3. Německo 8 tr. b: Codex one (Christian Ahlmann) 4, Plot Blue (Marcus Ehning) 8, Cornet D'Amour (Daniel Deusser) 0, Chiara (Ludger Beerbaum) 4.
6. Itálie 12 tr. b: Neptune Brecourt (Luca Moneta) 0, Casallo Z (Piergiorgio Bucci) 4, Elky van het Indihof (Lorenzo de Luca) 8, Bonzai van de Warande (Juan Carlos Garcia) 9.
6. Brazílie 12 tr. b: AD Rahmannshofs Bogeno (Doda de Miranda) 4, Quabri de L'Isle (Pedro Veniss) 4, AD Clouwni (Marlon Zanotelli) 4, Status (Rodrigo Pessoa) 4.
8. Velká Británie 14 tr. b: Fandango (William Whitaker) 12, Utamaro D'Ecaussines (Joe Clee) 4, Wonder Why (Spencer Roe) 4, Cassionato (Michael Whitaker) 6.
 

Fakta a údaje:

Finále Furusiyya FEI Poháru národů se skládá ze tří soutěží. Tato zahajovací soutěž byla jednokolová a zúčastnilo se jí všech 14 kvalifikovaných zemí. Páteční Challenge Cup je otevřen pro šest zemí, které do dalšího kola Finále nepostoupily. Sobotního finále se zúčastní 8 nejlepších družstev. Finále je jednokolová soutěž s možností rozeskakování o vítězství. 
Všechny týmy, které dnes soutěžily, byly čtyřčlenné, kromě týmu Kataru, který vyslal jen tři jezdce. 
Nejstarším koněm v soutěži byl 17-letý hřebec Plot Blue Marcuse Ehninga. 
Nejmladším jezdcem byl 18letý Emanuel Andrade z Venezuely. 
Celkem bylo devět čistých jízd, z toho 3 z Holandska.  
 
Do sobotního finále se kvalifikovala družstva: Belgie, Brazílie, Kanada, Německa, Velké Británie, Itálie, Švédska a Holandska. 
 
Připravila Veronika Kratochvílová
Zdroj: www.fei.org
 
Další informace hledejte na www.csiobarcelona.com
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE