reklama 11A

FEI zahájila řízení s jezdcem Kevinem Thorntonem

Mezinárodní jezdecká federace otevřela kauzu irského jezdce Kevina Thornotna. Ten měl údajně v říjnu při závodech CSI ve Francii přivodit kolaps koně. Jezdec obvinění důrazně odmítl. Případ rozhodne FEI, která nyní zahájila řízení.
11.11.2016 11:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Podle některých svědků měl údajně irský jezdec Kevin Thornton ještě za asistence další osoby 10. října na závodišti v Cagnes-sur-Mer bičovat koně Flogas Sunset Cruise, až k jeho kolapsu a úhynu
 
Jezdec toto obvinění důrazně odmítl, na jeho stranu se postavil i majitel koně. O osm dní později zveřejnil portál hellojumpers.com informaci, že podle předběžných zpráv od veterináře, který prováděl pitvu, nenašel u koně známky toho, že by uhynul vlivem takového zacházení.
 
Mezinárodní jezdecká federace zahájila s jezdcem řízení, aby se pečlivě prošetřilo, z jakých příčin došlo k úhynu koně, a zda na tom měl jezdec podíl, či šlo o nešťastnou souhru okolností
 
FEI vyzvala jezdce, aby podal písemně veškeré dokumenty, své stanovisko, i případné svědecké výpovědi a další důkazy. Do vyřešení kauzy nebude FEI zveřejňovat žádné podrobné informace.



Štítky: FEIskoky
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE