reklama 11A

Exmoorští pony na zasněžených pastvinách u Milovic

Jak si užívají exmoorští pony prvního letošního sněhu na pastvinách u Milovic, to zajel zdokumentovat náš externí spolupracovník Jaroslav Kolčava. Krátké video také dokazuje, že nedávno narozenému hříběti i jeho matce se daří dobře...
06.01.2016 09:35  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Ostatně podívejte se na krátký video sestřih, příp. sérii fotografií v galerii. 
 

 
 
Projekt návratu velkých kopytníků do české přírody, v jehož rámci se během letošního roku v bývalém vojenském prostoru Milovice-Mladá objevili divocí koně dovezení z anglického Exmooru, zubři dovezení z polských rezervací a také zpětně šlechtění pratuři pocházející z Nizozemí, si získal pozornost nejen řady domácích, ale i zahraničních médií. Věnována mu byla i část článku v prestižním vědeckém časopisu Science, konkrétně v prosincovém vydání.
 
Není to poprvé, kdy se projekt objevil ve významných zahraničních médiích. O návratu divokých koní referoval například magazín Horse.com, o koních a dalších kopytnících z milovické rezervace informovaly New York Times, Washington Post, BBC, Fox News, CBS News, ABC, Die Welt, Focus, Der Standard, ARD, New Zealand Herald, Mail Online, Blik, The Australian, Japan Times, 24heures, 20minutes, Libération, El Universal a další média na pěti kontinentech.
 
Bývalý vojenský výcvikový prostor Milovice, který se nachází mezi městy Milovice a Benátky nad Jizerou, se stal letos vůbec prvním místem na světě, kde se vyskytují všechny tři klíčové druhy velkých kopytníků Evropy. Tedy divocí koně, zubři a pratuři.
 
Zdroj: Tisková zpráva o. p. s. Česká krajina



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE