reklama 11A

Equitana na prahu velkých změn zůstává v Essenu

V termínu 18. - 26. března probíhá největší koňská výstavní a prodejní akce světa Equitana v Essenu. Svátek koní přináší mnoho novinek. Je již jisté, že tato světoznámá akce bude v Essenu i v dalších několika letech. Více informací najdete v článku.
24.03.2017 14:42  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

"Všechny koně do Essenu". Pod tímto heslem byla zahájena letošní Equitana. Již od roku 1972 se koná výstava koní, která nemá na světě obdoby. Každé dva roky po dobu devíti dnů ji navštíví více, jak dvě stě tisíc návštěvníků. Své produkty zde představí přes sedm set padesát firem. Ukázky jezdeckých disciplín, včetně největších osobností jezdeckého světa, jen dokreslují úžasnou atmosféru celé akce.
 
Letošní ročník se přeci jen odlišuje od těch předchozích. Dochází k postupné modernizaci a přestavbě celého výstavního areálu s důrazem na pořádání Equitany. Dokončeno je již osm velkých hal. Kontrakt na pořádání této akce byl tak prodloužen do roku 2021.
 
Mezi největší osobnosti tohoto ročníku bezesporu patřila Ingrid Klimke. Olympijská, světová a evropská šampionka představila svou filozofii tréninku ve dvouhodinové noční show 20. března. Členka německého A týmu prezentovala svou práci hned v několika disciplínách: drezuře, parkuru, prací na kavaletách a tréninku všestrannosti. Ingrid stále čerpá ze zkušeností svého otce, světoznámého drezurního jezdce Dr. Reinera Klimke. Celý trénink staví na svých znalostech a jezdecké rutině.
 
23. března se představil také Pat Parelli, ve své speciální dvouhodinové "Parelli" show. Kariéra nejznámějšího horsemana odstartovala v roce 1982. Jeho metoda Parelli Natural Horsemanship (PNH) je založena na filozofii, kde nezáleží na věku, plemeni či jezdeckém využití koně. Respekt, důvěra a komunikace jsou hlavní nosné pilíře PNH.
 
Premiérová HOP TOP show se nese v duchu jižní Francie. Na největší předváděcí ploše Equitany se ve čtyřech dnech představuje třicet koní Camarque. Krása těchto koní ve spojení s představením krajiny Camarq patři k vrcholům gala show. HOP TOP show nabízí mnoho dalších ukázek. Létající Francouz Lorenzo nebo Gari Zoher se svým zlatým lusitano hřebcem zaručují neopakovatelný zážitek.
 
Předvádění plemenných hřebců 19. března "PAVO HENGSTE 2017” – The Stallion Show, přilákalo pozornost nejen chovatelské veřejnosti. K vidění byly živoucí koňské a jezdecké legendy. DSP Belantis s Isabell Werthovou, Imperio TSF pod Hubertusem Schmidtem, Ben Kingsley a Helena Langehanenberg, Illuminati S s Fabiennem Lütkemeierem jsou jen stručným výčtem. Olympijská hvězda, Imperio TSF je třináctiletý plemenný hřebec, vítězný trakén roku 2016. Imperio vyhrál CDI4* v Cáchách, má licentováno několik synů, včetně zde prezentovaného Illuminati S.
 
Bohatý program výstavy nabídl celý repertoár jezdeckých soutěží, například parkuru, drezury, westernu, working equitation a voltiže. K vidění byly i ukázky barokního ježdění, cirkusových lekci a freestyle. Každý den probíhal ve znamení vzdělávání pod taktovkou těch nejlepších. O své zkušenosti se přijely podělit hvězdy světového formátu: Isabell Werth, Ludger Beerbaum, Andreas Ostholt, Frank Ostholt, Christian Ahlmann a Nicole Uphoff-Selke. Vystavovatelé ze třiceti zemí prezentují své produkty a novinky. I vidění je nejširší nabídka koňských přepravníků vůbec.
 
Amerika také přivítá Equitanu. V termínu 20.-22. října 2017 se v Temecula, Californie pořádá Equitana USA Open Air. Druhá, Equitana USA bude v Atlantě, Georgii, 4. - 7. října, 2018. Equitana USA se bude pořádat každoročně. Americké výstavy se ponesou v duchu evropské sestry s důrazem na americká plemena.
 
Odkaz na stránky Equitany: https://www.equitana.com/



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE