reklama 11D

Dujardin naplnila v Amsterodamu očekávání

Charlotte Dujardin a Valegro z Velké Británie byli v pátém kole Reem Acra FEI Světového poháru v drezuře v Amsterodamu nezastavitelní. Dvojnásobní držitelé zlaté olympijské medaile a mistři Evropy získali celkové hodnocení 91,725 %...
26.01.2014 18:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
…Tímto výkonem tak potvrdili své místo na současné drezurní špičce
Charlotte Dujardin si při druhém startu v SP dojela pro druhé vítězství. Foto Arnd Bronkhorst/FEI
 
Celkem se na startovní listině objevilo 14 dvojic. Dujardin s Valegrem startovali jako poslední. Ve vedení byl tou dobou Edward Gal s výsledkem 85,125%. Dujardin se po ohromném úspěchu svého olympijského küru vrátila ke své původní volné sestavě, protože říkala, že původní hudbu miluje, zná jí, může se uvolnit a úlohu si užít. Za předvedení obdržela hodnocení 91,725%. Od nového rekordu je dělilo pouhých 2,7 bodu.
 
„Byla jsem dva týdny pryč na Novém Zélandu a vrátila jsem se teprve v neděli. Normálně to tak nedělám, ale Carl Hester ho pro mě skvěle připravil. Páteční jízda byla velmi dobrá, ale dnes byl ještě lepší. Je pro mě vždy ctí jet na tomto koni,“ zhodnotila šťastná vítězka. Ta totiž zvítězila i při páteční Grand Prix Special. 
 
Druhý tak skončil Edward Gal s Glock´s Undercover před Annou Kasprzak s Donnperignon. Další tři příčky obsadili Němci. Nejlepší z nich byla na čtvrté příčce Isabell Werth s Don Johnson následovaná Fabienne Lutkemeier (D’Agostino FRH) a Jessicou von Bredow-Werndl (Unee BB). Sedmým dekorovaným byl Francouz Marc Boblet s  Noble Dream Concept Sol. 
 
Dalším cílem Dujardin je finále Světového poháru. V 28leté historii seriálu by byla prvním britským jezdcem, který v poháru zvítězil. Do finále v Lyonu zbývají již jen tři kola. Ve vedení je zatím Tinne Vilhelmson Silfven (SWE), druhý Edward Gal a třetí Isabell Werth. Charlotte Dujardin je s 40 body šestá. Kompletní žebříček naleznete ZDE. Kompletní výsledky najdete TADY
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE