reklama 11D

Dražba anglického plnokrevníka v Pardubicích

V pátek 10. října se na pardubickém dostihovém závodišti uskutečnil VII. ročník Středoevropské dražby anglického plnokrevníka. Dražitelům nabídl několik velmi kvalitních koní. Na místě byl fotograf Ivan Krejza, který pro vás připravil fotogalerii...
10.10.2014 21:59  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C

FOTOGALERII IVANA KREJZY NAJDETE ZDE

Pardubická Středoevropská dražba anglického plnokrevníka nabídla dražbu třiadvaceti koní, nejzajímavější byla pravděpodobně kolekce ročků. Po několika letech se na pardubickou dražbu vrátil i Hřebčín Napajedla.
 
Právě ročci napajedelského hřebčína patřili k těm, o které dražitelé projevovali největší zájem. Ale žádný nedosáhl minimální prodejní ceny. V kolekci ročků byla úspěšná v květnu 2013 narozená a doposud nepojmenovaná hnědka. Nový majitel ji získal za 95 tisíc korun. Zájem byl také o čtyřletého ryzáka Winrocca v tréninku Václava Luky.
 
Ještě před samotným začátkem dražby koní se ale uskutečnila dražba charitativní. Tentokrát byli draženi koně malovaní. Za obrázek nazvaný „Velká pardubická“ kupec zaplatil 4 500 korun (vyvolávací cena byla 800 korun). Výtěžek dražby putuje do neziskové organizace Škola SPMP Modrý klíč, která už dvacet let podporuje aktivní život lidí s mentálním postižením. Autorem díla je klient Modrého klíče, devětapadesátiletý Jaromír Hostomský.
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE