reklama 11B

Dostihová premiéra sezony 2018 v Lysé nad Labem

ikonka

Po 141 dnech je v České republice na programu opět cvalový dostihový den. Stejně jako v minulém roce i letos na Velikonoční pondělí ožije dráha v Lysé nad Labem. Od 13 hodin je na programu sedm dostihů, jeden překážkový a šest rovinových…
31.03.2018 19:20  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Na startovních listinách je pouze 41 koní, ale o kvalitu není nouze, především v rovinových vrcholech. V klání na 1700 metrů je favoritkou Saša (2,25:1), svěřenkyně Tomáše Váni, která loni absolvovala šest startů, pětkrát se dokázala umístit do třetího místa v nejvyšší kategorii, nevedlo se jí pouze v Českém derby, kde skončila jedenáctá. Tamarind Cove loni neměl nejlepší sezónu, ale v době své slávy se dokázal i blacktype umístit. Nyní ho připravuje také Tomáš Váňa a v sedle bude Václav Janáček, pod kterým loni v Lysé naposled vyhrál. Také sázkový kurz na vítězství Tamarind Cove je 2,25:1. Svou kůži lacino neprodá ani Dominique, kterému se daří především na levotočivých drahách jako v Lysé, loni na podzim startoval v Polsku, Německu a ve Francii. Anshoa a veterán Everest Hill by měli bojovat o čtvrté místo.
 
První dostihový den sezóny je ovšem vždy malou loterií, neboť není zřejmé, jaké byly podmínky na přípravu, zvlášť v letošním roce, kdy chladné počasí bylo až po 20. únoru, kdy se příprava rozbíhá na plné obrátky.
 
Druhým vrcholem odpoledne bude vytrvalecký test na 2200 metrů s půltuctem účastníků. Bojovat o vítězství by měli vítězové nejprestižnějšího rovinového dostihu, derby. Touch of Genius vyhrál a České a Slovenské derby v roce 2015. Timekeeper vyhrál na Slovensku o rok později. Oba je k triumfu připravil Josef Váňa, ale Timekeeper už přesídlil k Tomáši Váňovi do Lysé nad Labem. Oba koně jsou nabízeni v kurzu 2,25:1. Touch of Genius loni startoval pouze jednou, ale poté se mu vrátily zdravotní trable. „Nyní už je v pořádku, tak uvidíme, co předvede na dráze,“ řekl trenér Josef Váňa.
 
V sedle Timekeepera bude jeden z nejúspěšnějších tuzemských žokejů historie Václav Janáček. Na sklonku loňského roku oslavil pátý šampiónský titul ve Španělsku, tři měsíce přes zimu působil v Kataru a nyní se opět vrátil do Španělska, kde v březnu nasbíral šest vítězství.
 

Více se dozvíte POD TÍMTO ODKAZEM

 

(bda)
Ilustrační foto Ivan Krejza (archiv Jezdci.cz)



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE