reklama 11C

Čtvrtá Champions Tour 2016 v souhrnu EquiTV

Seriál parkurových závodů Champions Tour 2016 dospěl ke svému čtvrtému kolu. To se jelo ve dnech 17. až 19. června v Hradištku u Sadské a kamera EquiTV nechyběla u nedělního vrcholu, soutěže s překážkami do 145 centimetrů.
28.06.2016 13:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEOREPORTÁŽ Z HRADIŠTKA SLEDUJTE POD TÍMTO ODKAZEM

Přestože se na její start postavilo jen šestnáct dvojic, konkurence byla velmi kvalitní. Nechyběl mimo jiných vítěz letošní Velké ceny Kolína v rámci Českého skokového poháru Vladimír Tretera nebo nejúspěšnější český reprezentant Aleš Opatrný. V sedle Zandira, s kterým jsme v minulosti na kolbištích vídali právě Aleše Opatrného, se představil Ondřej Pospíšil. Na překážkách dvakrát chyboval a dokončil devátý. Stejné skóre měl také Lukáš Sojka s Camarou, jejich čas byl však lepší, což je zařadilo na konečnou osmou příčku. Jednu chybu udělala Kateřina Bardonová s Logisticou, a protože z jezdců se čtyřmi body byla nejpomalejší, dokončila celkově sedmá.
 
Dvakrát nastupoval do soutěže Aleš Opatrný. S třináctiletým valachem Dimarem jednou chyboval a spokojit se musel s šestým místem. S mladým osmiletým Idariem se rovněž nevyhnul jednomu shození. Díky lepšímu času to ale stačilo na třetí příčku. Chybovali překvapivě i další zkušení jezdci. Vladimír Tretera se svou stájovou jedničkou Quentinem dokončil pátý. Čtvrtý pak byl také se čtyřmi trestnými body Miloslav Příhoda a Clear Jolie. 
 
Soutěž byla vypsaná s rozeskakováním a navzdory očekávání, která přinášel pohled do startovní listiny, našli se pouze dva jezdci, kterým se podařilo překonat základní kurz bez zaváhání. Jako první přicházel do kolbiště k rozhodující jízdě Zdeněk Hruška s klisnou Linearis DK. Jízdu dokončil s jedním shozením a časem 46,82 sekund a čekal, jak si s parkurem poradí jeho jediný soupeř. Karel Polák postoupil do rozeskakování s koněm Boogieman. Jízdu však nakonec vzdal, když Boogieman jednou chyboval a na následující překážce zastavil. Bylo tak jasné, že Zdeňka Hrušku nepřekoná a zároveň nemůže skončit hůře než druhý. Zdeněk Hruška se tak mohl radovat z vítězství ve čtvrtém kole letošní Champions Tour.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE