reklama 11C

Co nového v záchranné stanici Koně v nouzi?

Přinášíme vám videoreportáž EquiTV ze záchranné stanice v Třanovicích u Českého Těšína. Díky projektu Koně v nouzi mají koně, kteří neměli štěstí na majitele, šanci na lepší život. Co je ve stanici nového a jak naloží s darem, který jim byl předán...
21.12.2015 13:40  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOREPORTÁŽ MŮŽETE NAJÍT ZDE

S kamerou EquiTV jsme navštívili záchrannou stanici Koně v nouzi, abychom se krátce před koncem roku 2015 dozvěděli, co je ve stájích nedaleko Českého Těšína nového, a také abychom provozovatelům předali vánoční dar!
 
Petra Kaločová ze stanice Koně v nouzi v Třanovicích nám v rozhovoru řekla, že chod stanice plyne stále svým koloběhem. Přichází noví koně, a v lepším případě pak odchází uzdravení a v slušné kondici do dobrých rukou. Jako jeden z příkladů, který stále hřeje u srdce, uvedla příběh kobylky ze Slovenska, která přišla ve velmi špatném stavu, a podařilo se zdravou umístit na jízdárnu, kde se vede dobře, a kde vozí děti. Na druhou stranu jsou i případy koní, které přes veškerou snahu všech ve stanici, musí nakonec veterinář kvůli jejich stavu uspat
 
Na tom, že se koně dostanou do stanice, a mají tak šanci na lepší život, nese zásluhu hlavně veřejnost. Zejména díky pozornosti lidí, kteří nejsou lhostejní, se zbídačená zvířata do Třanovic dostávají. Petra Kaločová však zmínila i větší zájem médií a jednotlivých složek Státní veterinární správy, což je velmi potěšující.
 
Chod stanice je financován z valné části díky výdělkům provozovatelů z jiného zaměstnání, takže Petra Kaločová ocenila dar ve výši 30.000,- Kč od jednoho z našich kolegů, který nechce být jmenován. Dar byl předán právě prostřednictvím EquiTV. Za tuto částku bude zrekonstruovaný prostor k ustájení. 
 
Ve stanici vítají jakoukoliv podporu, i formou granulí, dek, vitamínů atd.
 

Kompletní informace včetně čísla účtu a kontaktů najdete na www.konevnouzi.cz




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE