reklama 11A

Čeští veterináři úspěšní na mistrovství Evropy

ikonka

Jednou za dva roky se koná mistrovství Evropy veterinárních lékařů v parkurovém skákání. Letos se odehrálo v německém Steinhagenu ve dnech 6. až 8. července a úspěšně se ho účastnila také pětičlenná ekipa jezdců z České republiky.
12.07.2018 08:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Ve dnech 6. – 8. července 2018 se konalo mistrovství Evropy veterinárních lékařů v parkurovém skákání v německém Steinhagenu. ME se koná pravidelně jednou za dva roky. Soutěže pro veterináře probíhaly během  čtyřdenních jezdeckých závodů v parkuru (do 150 cm) a drezuře (IM).
 
Z České republiky se zúčastnila ekipa ve složení MVDr. L. Macháčková (Sam, Sirius Black), MVDr. K. Růžičková (Galacia), MVDr. P. Eim (Gent, Dar de Will), MVDr. L. Kucharovič (Vigos) a MVDr. J. Oulický (Libín).
 
Soutěž byla vypsána jako třídenní, přičemž o celkovém výsledku rozhodoval součet trestných bodů ze všech čtyř kol, kdy první kolo bylo na parkuru 115 cm, družstva na dvoukolovém parkuru do 125 cm a poslední nedělní část na 130 cm. Zároveň byla dvoukolová sobotní soutěž hodnocena jako soutěž družstev (3-4 členných) a všechna kola byla vyhodnocována také jednotlivě. Celkově se zúčastnilo 31 dvojic z celé Evropy.
 
V první den se nejlépe umístila na 12. místě MVDr. L. Macháčková s koněm Sirius Black. V sobotní dvoukolové soutěži zvítězila česká dvojice MVDr. K.Rúžičková s Galacií. V nedělní soutěži se nejlépe umístil MVDr. P. Eim s Gentem na 11. místě. Čeští veterináři zaznamenali úspěch v soutěži družstev, která byla sestavena i jako mezinárodní. MVDr. K. Rúžičková a MVDr. P. Eim spolu s kolegy z Německa a Maďarska obsadili 4. místo a 5. dekorované místo obsadila také ve smíšeném družstvu MVDr. L. Macháčková. Vítězem v družstvech i jednotlivcích se stali veterináři z Německa.
 
Text a foto: ing. Eva Mentlíková



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE