reklama 11B

Český skokový pohár 2014 zavítá do Plzně

Extraligový seriál v parkurovém skákání – Český skokový pohár se přesouvá z Moravy opět do Čech. Ve dnech 29. – 31. 8. se uskuteční Velká cena Plzně, při níž bude osmá šance pro jezdce získat dostatečný počet bodů a postoupit do zářijového finále...
27.08.2014 10:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Josef Pařenica je zatím v Českém skokovém poháru 2014 pátý. Ilustrační foto Kateřina Návojová
 
Z prozatímní postupové elitní čtyřky se do Plzně chystá např. Jiří Skřivan, který zatím figuruje na třetí pozici. Tento litomyšlský jezdec na kontě připsáno 35 bodů, což je stejné skóre jako u čtvrtého Jiřího Hrušky. Jen o bod méně Josef Pařenica, který by právě po Velké ceně Plzně mohl postoupit do pomyslné finálové čtveřice. Z výše postavených jezdců přijede také zatím devátý Jan Studnička.  „Můj kůň Artani půjde pouze Velkou cenu. Tu měl jít v Ostravě, ale nevyšlo to. Tak se mi tam alespoň na závody v Plzni připravil,“ uvedl jezdec. Ten se vypravil na Velkou cenu Ostravy předcházející týden, kdy však pro déšť musel být nedělní program zrušen. To je také příčina toho, že se v Plzni koná teprve osmá Velká cena, byť to obvykle bývala jedna z posledních před finále
 
Na plzeňském kolbišti nemůžou chybět ani Jiří Luža a Jan Štětina, kteří to mají na kolbiště v Českém údolí opravdu blízko. Nejinak to je v případě Petra Dohnala. O startu v Plzni uvažuje i prozatímní lídr žebříčku Aleš Opatrný, avšak jeho start je zatím nejistý. 
 
V dalším díle Czech Junior Cupu pro jezdce do 18 let se sice nepředstaví vedoucí jezdci ani z jednoho oddělení, zato se v Plzni ukáže letošní mistryně v mladších juniorech – Kateřina Kučerová. Ta bude vedle svého mistrovského koně Timpexe Abranda sedlat v oddělení mladších jezdců do 15 let ještě Anabel van´t Kathof. Ze starší věkové kategorie 16 až 18 let se představí zatím třetí Klára Kocumová, která na druhé místo ztrácí pouze osm bodů. 
 
Naopak nejlepší amatérská jezdkyně Dana Pinkavová si nenechá ujít ani toto plzeňské polo, přestože to má z moravskoslezské Staré Vsi nad Ondřejnicí hodně daleko. O další body bude bojovat s klisnou La Cora 1. Právě kvalifikací Equiservis Amateur Tour v podobě stupňované obtížnosti do 110 centimetrů bude zahájen celý závodní program třídenních závodů. Druhá příležitost pro amatérské jezdce bude ještě v  závěru pátečního dne, kdy se uskuteční parkur stupně Z (100 cm). V pátek se uskuteční také kvalifikace Czech Junior Cupu a nejvyšší soutěží bude dvoufázové skákání 130/135 cm. Sobotní program vyvrcholí Cenou Plzeňského kraje 2014 na parkuru stupně ST** (140 cm), což bude zároveň poslední zkouška pro koně před nedělním vrcholem.  Velká cena Plzně se pojede na parkuru obtížnosti T* (145 cm).
 
Svoji účast na Velké ceně přislíbil také hejtman Plzeňského kraje pan Václav Šlajs, společně s ním se na extraligový seriál přijde podívat primátor města Plzeň pan Mgr. Martin Baxa či obvodní starosta Jiří Strobach. Primátor města Plzně osobně předá pohár pro nejúspěšnějšího jezdce závodů. Pro aktuální informace, startovní a výsledkové listiny či časy zahájení soutěží, sledujte webové stránky www.ceskyskokovypohar.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE