reklama 11B

CSN Kreuth a mnoho vítězství

Početná ekipa českých jezdců se ve dnech 13. – 17. listopadu vydala na národní skokové závody do německého Kreuthu. Vedle mnoha umístění Češi dosáhli i na příčky nejvyšší, a to díky Kamilu Papouškovi a Adéle Půlpánové a dalším...
18.11.2013 13:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Adéla Půlpánová dosáhla na druhé i první místo. Foto Jiří Palička

FOTOGALERIE

Oba jezdci mají na svém kontě jednu výhru, přičemž Adéla Půlpánová se může pochlubit ještě druhým místem z nedělní finále střední túry. Tak s koněm Zimba vd Kapel nestačila právě jen na Kamila Papouška s Chicagem 135. Byly to jediné dvě dvojice, které se dostaly pod čas 70 vteřin. Na pátém místě je na dekorování doprovodil Petr Švec za výkon s Dantee van´t Langehof 2. 
 
Na prvenství dosáhla Adéla Půlpánová ve stylové soutěži poté, co s koněm Lakano Z obdržela známku 8,4 bodu. O soutěž byl velký zájem, a proto museli být účastníci rozděleni do tří oddělení po cca 30 koních. V jednom z nich dosáhl nejen na stejnou známku, ale také na výhru, nejmladší český účastník František Stružinský. V soutěži sedlal koně Lucky Lifestyle. 
 
Hned několikrát se na dekorovaném místě objevil Martin Štorkán, a to s koňmi Cassini I,Cassiniquid či Double Hope. S posledním zmíněným skončil jednou třetí a jednou čtvrtý. Úspěšná byla i Alžběta Vojtková, která s Lenox Louis 6 získala páté místo v dvoufázovém skákání střední túry. Ve stejné soutěži byl druhý Kamil Papoušek a Centisimo.  Zapomenout nelze ani na třetí Kateřiny Zigové s Liberty-T.
 
Pěkná umístění přinesli i mladší startující. Těm se nejvíce dařilo v nedělním finále, kde na parkuru 115 cm získala třetí místo Aneta Paličková s Perseou a šesté místo získal František Stružinský a Calivadem. Druhá dvojice byla původně nahlášená do vyšší soutěže střední túry, bohužel tam však nemohli startovat. „Každý jezdec sbíral za své starty body. Ty pak rozhodovaly o tom, kdo se podívá do finále. Další podmínkou však byl dvojnásobný start v dané obtížnosti, případně vyšší.  Bohužel první den jsme soutěžili na 115 cm a tak ani páté místo v soutěži 135 cm nestačilo k účasti ve finále. Bylo velmi složité se vyznat v mnoha oddělení, i když jsou výborná“ shrnul Libor Stružinský. 
 
Vedle soutěží na styl totiž byla oddělena i většina dalších soutěží. Jezdci tak mohli soutěžit mezi sobě rovnými a rozhodoval věk koně či zkušenosti jezdce. V těchto méně početných výsledkových listinách se opět Češi prosadili, a to hned 4x. Dvě vítězství zaznamenala Jana Nosková s koňmi Valda 2 a Shadow/Valda 3, dále se dařilo Martinu Štorkánovi s Cassiniquid a čtvrtou výhru si připsal Michal Kukačka společně s Philadelphií 51. 
 
Z českých jezdců se závodů zúčastnily: Daněk Aleš, Hůrková Sandra, Kučerová Kateřina, Kukačka Michal, Nosková Jana, Paličková Aneta, Pěchouček Milan, Šíma Jaroslav, Stáhlová Michaela, Štorkán Martin, Švec Petr, Záhoř Jan a Zigová Kateřina. Kompletní výsledky naleznete ZDE.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE