reklama 11D

ČJF je 90 let členem Mezinárodní jezdecké federace

ikonka

Devadesátileté výročí členství v Mezinárodní jezdecké federaci (FEI) si v tomto roce připomíná Česká jezdecké federace. V této organizaci je členem od roku 1927. Více se dočtete v tiskové zprávě, kterou ČJF k této příležitosti vydala…
12.12.2017 11:36  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
Na snímku budova FEI v Lausanne. Foto: zdroj ČJF
 
Devadesátileté výročí členství v Mezinárodní jezdecké federaci (FEI) si v tomto roce připomíná Česká jezdecké federace. V roce 1927 se tehdejší Československá jezdecká společnost stala členem mezinárodní organizace, jež vznikla o šest let dříve.
 
Dnes sdružuje FEI 134 národních federací, mezi nimiž má Česká jezdecká federace významné místo. „Jsme rádi, že jsme vnímáni jako tradiční a spolehlivý partner a že se naše vztahy s Mezinárodní jezdeckou federací dále úspěšně rozvíjejí,“ říká Olga Plachá, prezidentka České jezdecké federace.
 
„Se zástupci Mezinárodní jezdecké federace se opakovaně setkávám na prestižních závodech a velmi oceňuji úspěchy českých jezdců i programy, jimiž jezdectví u nás propagujeme. FEI také oceňuje zvyšující se počet mezinárodních závodů na našem území,“ doplňuje Plachá.
 
V České republice se příští rok poprvé uskuteční parkurové závody nejvyšší kategorie CSI 5* (prosincový Global Champions League Play Offs v pražské O2 areně), troje mezinárodní skokové závody, dvoje drezurní, dvoje ve spřežení a jedny v disciplínách endurance (vytrvalost), voltiž a reining.
 
Ve struktuře Mezinárodní jezdecké federace je každá národní organizace samostatným orgánem, který ve své zemi zastřešuje všechny jezdecké disciplíny. FEI ve spolupráci s národními federacemi reguluje a upravuje pravidla pro jednotlivé disciplíny.
 
Členství ve FEI je přístupné vždy pouze pro jeden národní řídící orgán z jakékoli země, který kontroluje olympijské jezdecké disciplíny, podporované jeho národním olympijským výborem. Federace jsou rozděleny do 9 regionálních skupin, přičemž Česká republika je ve skupině 1.
 
Zapojením do FEI má národní federace nárok na pořádání mezinárodních závodů ve své zemi v souladu se statutem, všeobecnými a sportovními pravidly FEI. Mohou se účastnit světových a kontinentálních šampionátů, navrhovat změny pravidel nebo předkládat návrhy na nová pravidla prostřednictvím daných technických komisí.
 
Zároveň také získává právo účastnit se a hlasovat při pravidelném generálním zasedání FEI a těžit z rozvojových programů zaměřených na propagaci tohoto sportu. „Díky členství ve FEI máme možnost přímo ovlivňovat vývoj jezdectví a diskutujeme společně navrhované změny pravidel, kritéria kvalifikací na světové šampionáty i olympijské hry a máme možnost se vyjadřovat ke všem připravovaným změnám na mezinárodní úrovni,“ prozrazuje prezidentka ČJF.
 
Zdroj: tisková zpráva ČJF



Štítky: ČJFFEI
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE